Αρχική Infokids Διατροφή & Fitness Παιδιά, ελάτε να μάθετε τα μυστικά του μπάσκετ και του βολεϊ στον "Ιάσονα Κολωνού"

Παιδιά, ελάτε να μάθετε τα μυστικά του μπάσκετ και του βολεϊ στον "Ιάσονα Κολωνού"

Ξεκίνησαν και φέτος, για 12η χρονιά, τα Τμήματα Υποδομής του ΑΕΣ "ΙΑΣΩΝ Κολωνού" με εγγραφές και προπονήσεις, στα αθλήματα μπάσκετ και βολεϊ, για παιδιά ηλικίας 4-16 ετών. Με κατάλληλα προγράμματα και την καθοδήγηση έμπειρων προπονητών, τα παιδιά μαθαίνουν τα αθλήματα, ψυχαγωγούνται και κοινωνικοποιούνται, συμμετέχοντας στις ποικίλες δραστηριότητες του Συλλόγου.

key_2044-1024x681

Ο ΑΕΣ ΙΑΣΩΝ Κολωνού συμπληρώνει φέτος 10 χρόνια λειτουργίας. Από την πρώτη προπόνηση στις 19 Νοεμβρίου 2005 μέχρι σήμερα, περισσότερα από 2.500 παιδιά γνώρισαν τον αθλητισμό, συμμετείχαν σε περιβαλλοντικές και κοινωνικές δράσεις με άμεσο αντίκρισμα στον περίγυρό τους, τη γειτονιά και το σχολείο τους, και απέκτησαν εφόδια και ικανότητες, συμβάλλοντας ταυτόχρονα και στην εξέλιξη του "Ιάσονα". Ο Σύλλογος κατάφερε παρά τις αντιξοότητες να δημιουργήσει έναν υγιή πυρήνα του νεανικού δυναμικού της περιοχής και συνεχίζει την αθλητική και κοινωνική δραστηριοποίησή του με τη συμβολή των παιδιών, των προπονητών, των γονιών και των φίλων του Συλλόγου.

Οι προπονήσεις γίνονται στις εγκαταστάσεις του 52ου Γυμνασίου Αθηνών, στον Κολωνό.

10947274_643906085732848_5310019946551893166_n

Γιατί ένα παιδί να επιλέξει να ασχοληθεί με το μπάσκετ;

Η παιδαγωγική αξία του μπάσκετ είναι πολύ μεγάλη καθώς αποτελεί θαυμάσιο μέσο για τη φυσική αγωγή των παιδιών. Η προσφορά του συνίσταται στην ανάπτυξη των στοιχείων της κοινωνικότητας, συντροφικότητας, φυσικής βελτίωσης, θάρρους και αυτοπεποίθησης. Συνδυάζει την άθληση και το παιχνίδι. Οι οργανικές και ψυχικές βελτιώσεις πηγάζουν μέσα από την χαρά του παιχνιδιού. Σύμφωνα με επιστημονική έρευνα υιοθετούμε την άποψη ότι, η καλύτερη ηλικία για τις νευρομυϊκές, φυσικές, νοητικές και κοινωνικές προσαρμογές του ατόμου, είναι το διάστημα από 6-15 ετών και ιδιαίτερα 6-12. Τότε το παιδί αποκτά κινητικές συνήθειες και τρόπους συμπεριφοράς που το ακολουθούν σ’ όλη του τη ζωή. Αυτό συμβαίνει γιατί κατά την διάρκεια αυτής της ηλικίας, δεν υφίσταται μεγάλες οργανικές αλλοιώσεις, ενώ παράλληλα αναπτύσσεται το νευρομυικό σύστημα.

1462684_797236500399805_4464725433003618233_o

Το μπάσκετ συγκεντρώνει δύο ακόμη βασικά στοιχεία που το διαφοροποιούν από τα άλλα αθλήματα :

1) Είναι παιχνίδι ή άθλημα καταστάσεων, αυτό σημαίνει ότι ο αθλητής αγωνιζόμενος, βρίσκεται σε συνεχή εγρήγορση για την έγκυρη αντίληψη, την επεξεργασία και την απόφαση ενέργειας με ταχύτατη επιλογή. Δηλαδή οι απαιτήσεις από το νευρικό σύστημα είναι ιδιαίτερα αυξημένες. Δίπλα στην αντίδραση προβάλλει συνεπώς και η πρόβλεψη, που είναι πνευματική λειτουργία πρόγνωσης των καταστάσεων. Η πρόβλεψη υποβοηθάει την αντίδραση. Πιστεύουμε ότι το μπάσκετ σαν άθλημα ευθυγραμμίζεται απόλυτα με την σύγχρονη ζωή και τα προβλήματά της.

2) Είναι ομαδικό άθλημα με μικρή κατοχή της μπάλας, γεγονός που εμποδίζει την ατομικότητα και προάγει την ομαδικότητα. Το μπάσκετ γυμνάζει αμφίπλευρα τον αθλητή, αφού συμμετέχουν συμμετρικά και τα δύο ημιμόρια του σώματός του, σε ενέργειες επί του εδάφους και στον αέρα, εξασφαλίζοντας ολική γύμναση. Πρωταρχική αγωνιστική μορφή του μπάσκετ, είναι το μίνι μπάσκετ, που αποτελεί προσαρμογή στις ανάγκες και δυνατότητες του νεαρού αθλητή. Το μίνι μπάσκετ αποτελεί ένα τέλειο μέσο αγωγής και μύησης στον αθλητισμό αλλά και στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση του μπάσκετ. Η πιο κατάλληλη ηλικία για να αρχίσει ένα παιδί το μίνι μπάσκετ , είναι η ηλικία των 8-10 ετών, που αντιστοιχεί στην Τετάρτη – Πέμπτη Δημοτικού και που φτάνει συνήθως μέχρι την ηλικία των 12 ετών.

Περισσότερες πληροφορίες για τις εγγραφές και τα προγράμματα στην ιστοσελίδα του Συλλόγου www.iasonkolonou.gr και στο τηλ. 6937158448 ( κα Συριοπούλου).

ΙΑΣΩΝ Κολωνού
Τριπόλεως 11, 104 44, Κολωνός,
210 5134712 693 7158448


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.