Αρχική Fun Time Παιδιά φτιάχνουμε ανεμόμυλους;

Παιδιά φτιάχνουμε ανεμόμυλους;

19Τα ωραιότερα παιχνίδια που μπορούν να απολαύσουν τα παιδιά είναι αυτά πο έχουν φτιάξει τα ίδια και τα έχουν αγαπήσει σε κάθε στάδιο της κατασκευής τους. Ελάτε λοιπόν να φτιάξουμε μαζί μοναδικούς χειροποίητους ανεμόμυλους!

Υλικά:

χρωματιστό χαρτόνι
ψαλίδι
μολύβι
λεπτό σύρμα/ πινέζες
ξύλινα καλαμάκια για σουβλάκια/ πλαστικά καλαμάκια/ ξυλομπογιές

Αρχικά με το ψαλίδι κόψτε το χαρτόνι σε σχήμα τετράγωνο με πλευρά περίπου 8-12 εκατοστά. Στη συνέχεια, με το μολύβι σχεδιάστε αχνά τις δυο διαγώνιους του τετραγώνου.

windmill1

Με το ψαλίδι κόψτε κατά μήκος των διαγωνίων ξεκινώντας από καθεμιά από τις τέσσερις γωνίες και σταματώντας το κόψιμο λίγο πριν φτάσετε στο κέντρο του τετραγώνου (2-3 εκατοστά από το κέντρο).Πιάστε μία-μία τις τέσσερις γωνίες που κόψατε και φέρτε τις στο κέντρο του τετραγώνου. Εκεί στερεώστε τις με ένα μαλακό συρματάκι/ πινέζα. Τέλος τυλίξτε το συρματάκι γύρω από ένα καλαμάκι και ο μύλος είναι έτοιμος. Το δέσιμο πρέπει να είναι χαλαρό έτσι ώστε το χαρτόνι να μπορεί να περιστρέφεται πάνω στο ξύλο.

windmill

anemomiloi


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.