Αρχική Παιδικά Εργαστήρια Παιδιά και έφηβοι μαθαίνουν τα μυστικά μιας θεατρικής παράστασης στα εργαστήρια του Κέντρου Γέναθλον

Παιδιά και έφηβοι μαθαίνουν τα μυστικά μιας θεατρικής παράστασης στα εργαστήρια του Κέντρου Γέναθλον

Το Εργαστήρι Θεατρικής Γραφής και Παράστασης του Θεάτρου ο Κόσμος λειτουργεί ως μικρογραφία του μεγάλου θεάτρου, της κοινωνίας: ο καθένας μόνος του και ταυτόχρονα σε αλληλεπίδραση με τους άλλους, δημιουργεί ένα συλλογικό έργο, στο οποίο συμμετέχει στον βαθμό που επιθυμεί και για το οποίο έχει την προσωπική του ευθύνη. Ξεκινώντας από το "μηδέν", από μια ιδέα, μια λέξη, που επιλέγουν τα μέλη, με εργαλείου τους θεατρικούς αυτοσχεδιασμούς και όχημα την αυθόρμητη δημιουργική γραφή, οι ομάδες δημιουργούν το δικό τους θεατρικό έργο και το ανεβάζουν σε θεατρική παράσταση. Σκηνές και σκέψεις της καθημερινότητας μετατρέπονται σε τέχνη κι έτσι τα μέλη βιώνουν ότι ο κόσμος ολόκληρος είναι ένα θέατρο κι ο καθένας έχει μια θέση στη σκηνή, που του ανήκει. Μέσα από αυτή τη θεατρική πορεία, τα μέλη του Εργαστηρίου:

- Έρχονται σε επαφή με το θέατρο και βιώνουν τις κύριες παραμέτρους του (συγγραφή του έργου, πρόβες, σκηνοθεσία, σκηνικά, μουσική και παράσταση).
- Αναπτύσσουν τις ατομικές δεξιότητες και την αυτονομία τους. Μέσα από τη σχέση και την αλληλεπίδραση, καλλιεργούν την ικανότητα να συνυπάρχουν, ενισχύοντας τη μοναδικότητά τους.
- Ανακαλύπτουν προσωπικές ικανότητες, άγνωστες μέχρι τότε, και μέσα από το μοίρασμα και την έκθεση, αποκτούν την αυτοπεποίθηση που είναι απαραίτητη για να κάνουν τα επόμενα βήματα στη ζωή τους.
- Ιδιαίτερα για τα παιδιά και τους εφήβους, έχει αποδειχθεί ότι η συγκεκριμένη μέθοδος συμβάλλει καθοριστικά στην απελευθέρωση της έκφρασης, τόσο στον προφορικό, όσο και στον γραπτό λόγο.

Με το κλείσιμο του Εργαστηρίου, ο εαυτός γίνεται πια γνώριμος, πολύτιμος, άξιος προστασίας και σεβασμού. Κι ο άλλος γίνεται απαραίτητος σύντροφος, γιατί και η ζωή είναι ένα μεγάλο θέατρο, όπου ο ρόλος του καθενός επηρεάζει τον ρόλο των άλλων, αλλά και το συλλογικό αποτέλεσμα.

Απευθύνεται σε όσους αγαπούν το θέατρο και θέλουν να γίνουν πρωταγωνιστές της ζωής τους. Τα Εργαστήρια πραγματοποιούνται με βάση την ομώνυμη μέθοδο, που έχει αναπτύξει και εφαρμόζει η Ιουλία Μπαλάσκα στο Κέντρο ΓΕΝΑΘΛΟΝ, από το 1995, με ομάδες παιδιών, εφήβων και ενηλίκων.

Συντονίστριες Εργαστηρίων: Νικολέττα Διακουμή, Εύη Κουλαμά και Ιουλία Μπαλάσκα

Διάρκεια Εργαστηρίων: Οκτώβριος - Μάιος

Τον Μάιο τα μέλη καταβάλλουν ένα μηνιαίο ποσό για τα έξοδα της παράστασης.

Έναρξη: Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015

Το Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου, θα πραγματοποιηθούν ανοιχτές συναντήσεις ενημέρωσης και γνωριμίας όλων των ενδιαφερομένων μεταξύ τους και με τις συντονίστριες: Εργαστήρι παιδιών 12:00, Εφήβων 13:30, Ενηλίκων 15:00.

Κόστος συμμετοχής: Έφηβοι και ενήλικοι 60€/μήνα, παιδιά 40€/μήνα συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο 210-6921467 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση info[at]genathlon.gr.

Κέντρο ΓΕΝΑΘΛΟΝ,

οδός Χαλεπά 6Α, Γέρακας.

210-6921467


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.