Παιδιά και γονείς ανακαλύπτουν μνημεία της Αθήνας στο 6ο Κυνήγι Θησαυρού στην Πλάκα (28/2)

Με αφορμή τον εορτασμό τής Παγκόσμιας Ημέρας Ξεναγού (21 Φεβρουαρίου), το Σωματείο Διπλωματούχων ξεναγών και ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), σε συνεργασία με την Εταιρία Ανάπτυξης και τουριστικής Προβολής Αθηνών, και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, διοργανώνει την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου το 6ο Κυνήγι Θησαυρού, με σκοπό να προσκαλέσει τους Αθηναίους με τα παιδιά τους, να ανακαλύψουν μουσεία και μνημεία της Αθήνας.

Όσοι ολοκληρώσουν την αποστολή, θα κερδίσουν δωρεάν ξεναγήσεις από τους συναδέλφους μας, που θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 6 Μαρτίου, ενώ οι μικροί μας φίλοι θα παραλάβουν πιστοποιητικό συμμετοχής. Η εκκίνηση-εγγραφή θα γίνει στο καφέ Διογένης στη Πλάκα (πλατεία Λυσικράτη 1) από τις 10:00 έως τις 12:00 το πρωί. Φέτος στο κυνήγι εστιάζουμε στην περιοχή της Πλάκας, μια γοητευτική, αλλά ακόμα άγνωστη περιοχή της Αθήνας, που οι περισσότεροι από εμάς γνωρίζουμε μόνο ως τουριστικό προορισμό. Το κυνήγι θα μας δώσει την ευκαιρία να έρθουμε σε πιο κοντινή επαφή με τη «συνοικία των θεών» και να παρασυρθούμε σε άλλες εποχές, πιο ανθρώπινες, πιο ήσυχες, πιο αληθινές.

Ταξιδεύοντας στο χρόνο, θα συναντήσουμε το εγκαταλελειμμένο σήμερα σπίτι που γυρίστηκε μία από τις πιο όμορφες ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου της δεκαετίας του ’60, την εκκλησιά στην οποία ήχησε για πρώτη φορά καμπάνα, το πρώτο πανεπιστήμιο του νέου Ελληνικού κράτους, το παλαιότερο σπίτι της Αθήνας και άλλα διαμάντια της περιοχής. Το κυνήγι θα τερματίσει στο νέο κτήριο του Hard Rock Café στο Μοναστηράκι.

Το σωματείο μας ελπίζει όλοι να αγκαλιάσουν την προσπάθειά αυτή, όπως και τις προηγούμενες χρονιές, για να γνωρίσουν περισσότεροι Αθηναίοι την ομορφιά και τη σπουδαιότητα της Αθήνας, να γνωρίσουν μια Αθήνα που δεν μας πληγώνει, αλλά μας κάνει καλύτερους πολίτες.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Σωματείου Διπλωματούχων Ξεναγών.