Αρχική Περιβάλλον Παιδιά και μεγάλοι ενημερώνονται για την προστασία των άγριων πουλιών

Παιδιά και μεγάλοι ενημερώνονται για την προστασία των άγριων πουλιών

Sani_RTrigou_06 (13)

Θερινά εθελοντικά προγράμματα με τη λειτουργία ενημερωτικών περιπτέρων διοργανώνει και φέτος η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία με σκοπό την ενημέρωση του κοινού σχετικά με την προστασία των άγριων πουλιών και των βιοτόπων τους.

Ενημερωτικό περίπτερο λειτουργεί στη Σάνη στη Χαλκιδική, όπου για ένα ολόκληρο τρίμηνο, έως τα μέσα Σεπτέμβρη, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τη φύση των υγροτόπων της περιοχής, τις περιηγητικές διαδρομές και το πρόγραμμα ξεναγήσεων για την παρατήρηση πουλιών, καθώς και να συμμετάσχουν σε δράσεις Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης για παιδιά όλων των ηλικιών.
Παράλληλα θα λειτουργήσουν ενημερωτικά περίπτερα και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Αναλυτικότερα:

Στη Ζάκυνθο και την Κέρκυρα από 12/7 έως 31/8 οι επισκέπτες των ενημερωτικών περιπτέρων θα πληροφορούνται για τις προστατευόμενες περιοχές και την οικολογική αξία του Ιονίου, αλλά και για την παράνομη θανάτωση των μεταναστευτικών πουλιών, στο πλαίσιο της υλοποίησης του ευρωπαϊκού Προγράμματος LIFE+ «Ασφαλή Καταφύγια για τα Άγρια πουλιά: Αλλάζοντας κοινωνικές αντιλήψεις για τη λαθροθηρία στη Β. Μεσόγειο για την προστασία της ευρωπαϊκής Βιοποικιλότητας».

Στη Μυτιλήνη από 10/7 έως 31/8 στην πλατεία Σαπφούς και στην Ερμούπολη της Σύρου από 21/7 έως 31/8 στην πλατεία Μιαούλη, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το φυσικό περιβάλλον της Λέσβου και της Σύρου, καθώς και τα θαλασσοπούλια και το νησιωτικό θαλάσσιο περιβάλλον.

Τέλος στα Αντικύθηρα λειτουργεί ένας μοναδικός στο είδος του για την Ελλάδα Ορνιθολογικός Σταθμός, όπου οι εθελοντές συμμετέχουν στην καταγραφή των μεταναστευτικών αρπακτικών πουλιών (από 16/08 έως 30/9) και στην παρακολούθηση της μετανάστευσης με την μέθοδο των δακτυλιώσεων (από 6/09 έως 6/10).

Όποιος ενδιαφέρεται να συμμετάσχει στα εθελοντικά προγράμματα της Ορνιθολογικής το καλοκαίρι, αλλά και καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, μπορεί να συμπληρώσει τη σχετική αίτηση μέσω της ιστοσελίδας www.ornithologiki.gr/volunteers ή να επικοινωνήσει στο volunteers@ornithologiki.gr, τηλ. 210 8227937 εσωτ.106 και 6974 510.976 (Σπύρος Ψύχας).


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.