Αρχική Παιδικά Εργαστήρια Παιδιά, κάθε Πέμπτη βρισκόμαστε μαζί εδώ και τώρα στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών (από 9/10)

Παιδιά, κάθε Πέμπτη βρισκόμαστε μαζί εδώ και τώρα στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών (από 9/10)

10631073_703155713088243_544104593177888281_oΜήπως ονειρευόσουν να φορέσεις τα ευφάνταστα κοστούμια μιας παράστασης; Να παίξεις με τα φώτα ή να αλλάξεις τα σκηνικά της; Αν είσαι έτοιμος να ξεχάσεις τον ρόλο του θεατή και να βρεθείς στο «εδώ και τώρα» του θεάτρου, ραντεβού τις Πέμπτες στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.

Στο πρωτότυπο αυτό θεατρικό εργαστήριo, τα παιδιά ανακαλύπτουν τα viewpoints, μια τεχνική θεατρικού αυτοσχεδιασμού που τα εξοικειώνει με την κίνηση στον χώρο και τον χρόνο μιας σκηνικής δράσης. Με αυτό το ομαδικό παιχνίδι, οι «μικροί θεατρίνοι» εναλλάσσονται στους ρόλους του σκηνοθέτη, του σκηνογράφου, του ενδυματολόγου και των άλλων συντελεστών μιας παράστασης.

Πώς ορίζεις την κίνηση των ηθοποιών μέσα στον χώρο; Πώς θα ντύσεις τους συμπρωταγωνιστές σου; Ποια αντικείμενα θα τοποθετήσεις στη σκηνή;

Ο ρυθμός, η επανάληψη, ο χώρος, οι χειρονομίες και η μουσική είναι μερικά από τα… viewpoints με τα οποία μπορείς να παίξεις – με καθένα ξεχωριστά ή με όλα συγχρόνως! Ακολουθώντας τους κανόνες της ομάδας σου, αυτοσχεδιάζεις μαζί με τα άλλα παιδιά, αλληλεπιδρώντας αυθόρμητα με το περιβάλλον. Στόχος; Η παράσταση που θα παρουσιάσετε όλοι μαζί, σε γονείς και φίλους, στην τελευταία συνάντηση.

Απευθύνεται σε:
Παιδιά 10-12 ετών

Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί από την ηθοποιό Ρεβέκκα Τσιλιγκαρίδου και την ηθοποιό και εκπαιδευτικό θεατρικής αγωγής Ίριδα Νικολάου.

Κόστος συμμετοχής:
64 € (και για τις οκτώ συναντήσεις του κύκλου)

Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών
Λεωφόρος Συγγρού 107-109, Αθήνα
210 900 5 800


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.