Αρχική Infokids Διατροφή & Fitness Παιδιά, μην υποτιμάτε το σχολικό γεύμα - Εντάξτε την Μεσογειακή διατροφή στο κολατσιό σας για καλύτερες σχολικές επιδόσεις

Παιδιά, μην υποτιμάτε το σχολικό γεύμα - Εντάξτε την Μεσογειακή διατροφή στο κολατσιό σας για καλύτερες σχολικές επιδόσεις

after-school-snacksΗ Διεθνής Ημέρα Σχολικών Γευμάτων που κάθε χρόνο τιμάται στις 6 Μαρτίουείναι προϊόν της συνεργασίας Μ.Κ.Ο. και κυβερνητικών υπηρεσιών των ΗΠΑ και της Μεγάλης Βρετανίας και πρωτογιορτάστηκε το 2012. Με παρόμοιες προκλήσεις και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού, προσπαθώντας να βρουν έναν τρόπο για μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση σχετικά με τη σημασία της καλής διατροφής των παιδιών και την ανάπτυξη υγιεινών διατροφικών συνηθειών, τόσο στο σπίτι όσο και στο σχολείο – δημιούργησαν, τη Διεθνή Ημέρα Σχολικών Γευμάτων. Τα τελευταία δύο χρόνια από το Μάρτιο του 2013, σχολεία σε όλο τον κόσμο έχουν γιορτάσει την Παγκόσμια Ημέρα Σχολικών Γευμάτων. Η ετήσια αυτή εκδήλωση γιορτάζει την υγιεινή διατροφή και προάγει τον υγιεινό τρόπο ζωής μέσω του περιβάλλοντος εκπαίδευσης.

Συνολικά, οι στόχοι της Διεθνούς Ημέρας Σχολικών Γευμάτων είναι οι εξής:

Ευαισθητοποίηση όσον αφορά στη σημασία της διατροφικής ποιότητας των προγραμμάτων σχολικών γευμάτων σε όλο τον κόσμο

Η συνειδητοποίηση της σημαντικής σύνδεσης μεταξύ υγιεινής διατροφής, εκπαίδευσης και καλύτερης μάθησης

Η ενημέρωση και διάχυση των επιτυχών προγραμμάτων σχολικών γευμάτων παγκοσμίως

Η επισήμανση ερευνητικών προγραμμάτων που πραγματοποιούνται για τα σχολικά γεύματα παγκοσμίως

Η καλύτερη επίγνωση σε θέματα πείνας και φτώχειας, που αντιμετωπίζονται με τα συσσίτια στα σχολεία (προγράμματα)

Η ενημέρωση γονέων, δασκάλων και μαθητών για την σπουδαιότητα της θρεπτικής ποιότητας των σχολικών γευμάτων.

Η υιοθέτηση υγιών διατροφικών συνηθειών από τους μαθητές, τόσο στο σχολείο, όσο και στο σπίτι.

Το θέμα της φετινής Διεθνούς Ημέρας Σχολικών Γευμάτων, για το 2015, είναι ο εορτασμός του Πολιτισμού της κάθε χώρας μέσω των παραδοσιακών τροφίμων. Για το 2015 θα ήθελαν οι διοργανωτές να ενθαρρύνουν τα παιδιά και τους νέους του κόσμου να επικοινωνήσουν μεταξύ τους και να μοιραστούν τις εμπειρίες τους στα τρόφιμα, τις ιστορίες τους για το φαγητό και το ρόλο που διαδραματίζει στη ζωή τους. Η εκστρατεία #BigSchoolLunch (#ΜεγάλοΣχολικόΓεύμα) ενεργοποιεί τα παιδιά να μοιραστούν το αγαπημένο τους πιάτο ή το παραδοσιακό γεύμα τους στο σχολείο ως μέρος του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Σχολικών Γευμάτων. Στο Twitter τους ακολουθείτε @IntSchoolMeals, καθώς επίσης με το hashtag #ISMD2015.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Διατολόγων-Διατοφολόγων, ευαισθητοποιήμενος πάντα όσον αφορά στη σημασία της διατροφικής ποιότητας των γευμάτων των παιδιών, συμμετέχει φέτος για πρώτη φορά στην Ελλάδα στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Σχολικών Γευμάτων, εγείροντας τη σπουδαιότητά της στους κρατικούς φορείς. Διατίθεται, μάλιστα, το επόμενο έτος να προσφέρει, μέσω των μελών του, τις επιστημονικές τους γνώσεις (παρουσιάσεις, φυλλάδια), στα παιδιά και τους δασκάλους, όσον αφορά στους βασικούς τρόπους που μπορεί το σχολείο να βοηθήσει στην οργάνωση πιο υγιεινών γευμάτων. Κυρίως, στα ολοήμερα σχολεία Α/βάθμιας εκπαίδευσης, όπου δεν υφίστανται οργανωμένα σχολικά γεύματα, είναι ευκαιρία να δοθούν υγιεινές επιλογές και προς τους γονείς/ κηδεμόνες που είναι υπεύθυνοι για τη σίτιση των παιδιών τους. Αποτελεί μια ευκαιρία για την ανάδειξη της Μεσογειακής μας Διατροφής, σε παγκόσμιο επίπεδο, με τα παραδοσιακά μας τρόφιμα, σε διαδραστικές εκδηλώσεις στα σχολεία.

Κολατσιό στο σχολείο: Να φάει από το κυλικείο ή να μείνει καλύτερα άφαγο;

Μαθητής… ο σκληρά εργαζόμενος, χρειάζεται καλό πρωινό και υγιεινό κολατσιό!

Όταν δεν πεινάει το παιδί στο σπίτι… Τι τρώει στο σχολείο και χορταίνει;


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.