Παιδιά, πάρτε τα πινέλα σας και αφήστε το Kinder Chocolate Gallery να αναδείξει το ταλέντο σας!

Τα Σαββατοκύριακα που λόγω καιρού αναβάλλουμε την καθιερωμένη μας οικογενειακή βόλτα, μάς αρέσει να μαζευόμαστε γύρω από το τζάκι, να ετοιμάζουμε ζεστή σοκολάτα και να επιδιδόμαστε με τις ώρες σε έναν άνευ προηγουμένου καλλιτεχνικό μαραθώνιο!

Ένα χειμωνιάτικο Σαββατοκύριακο σαν το περασμένο, θελήσαμε να αδράξουμε την ευκαιρία να μείνουμε σπίτι και να απασχοληθούμε -μικροί και μεγάλοι- δημιουργικά! Για να πω την αλήθεια, τόσο εγώ όσο και ο σύζυγός μου είμαστε από τη φύση μας καλλιτεχνικά “ανήσυχα πνεύματα”, πράγμα που δεν θα μπορούσαν να μην κληρονομήσουν και τα παιδιά μας!

Αφού αραδιάσαμε στην τραπεζαρία όλα τα σύνεργα, από μαρκαδόρους και πινέλα μέχρι χρυσόσκονη και κάθε λογής αυτοκόλλητα, ξεκινήσαμε να δημιουργούμε ο καθένας το δικό του έργο τέχνης! Παρατηρούσα με πόση σχολαστικότητα προσπαθούσε η 5χρονη κόρη μου να σχεδιάσει το Χριστουγεννιάτικο τρενάκι που είχε “ξεσηκώσει” από την ταινία κινουμένων σχεδίων που είχαμε δει το προηγούμενο βράδυ. Μερικές φορές σταματούσε, προσπαθώντας να φέρει στη μνήμη της κάθε μικρή λεπτομέρεια που θα έκανε τη διαφορά στη ζωγραφιά της. Και όταν έφτασε η στιγμή να το χρωματίσει, άφησε τη φαντασία της ελεύθερη να κάνει τους πιο απρόσμενους συνδυασμούς, απογειώνοντας το τελικό αποτέλεσμα!

Όσο για τον μικρό μου; Βλέποντας το τσαλακωμένο χαρτί που είχε ζωγραφίσει στο αγαπημένο του κόκκινο χρώμα, έμεινα να αναρωτιέμαι αν τελικά αυτό σημαίνει Τέχνη για ένα παιδάκι 3 ετών! Το χαμόγελο στα χείλη του την ώρα που μου χάρισε τη ζωγραφιά του, έλυσε κάθε απορία που είχα ως εκείνη τη στιγμή. Γιατί σημασία έχει αυτό που κάνεις να σε κάνει χαρούμενο! Και όταν τα μικρά μας είναι χαρούμενα, οι γονείς πετάμε στα σύννεφα!

Διαγωνισμός Kinder

Αυτή τη χαρά της δημιουργικότητας πυροδοτεί και το Kinder Chocolate Gallery – The Art Project, που για 3η χρονιά φέτος δίνει την ευκαιρία στα παιδιά να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους! Αμέσως έτρεξα να φωτογραφίσω τα “έργα τέχνης” των δύο μικρών μου Πικάσο για να τα ανεβάσω στη σελίδα της Κinder στο Facebook.

Αφήστε τα παιδιά ελεύθερα να κάνουν μια βουτιά στο χώρο της δημιουργίας και να κατασκευάσουν έργα τέχνης, μόνα τους ή μαζί σας, ακόμη κι αν αυτό σημαίνει να τσαλακώσουν απλά ένα χαρτί ή να μουτζουρώσουν το πάτωμα! Φέτος, οι δημιουργίες διευρύνονται, γιατί τέχνη δεν είναι μόνο μια ζωγραφιά… Είναι μια κατασκευή, ένας λεκές ή μια τοιχογραφία! Έπειτα, ως περήφανοι γονείς απαθανατίστε τα καλλιτεχνήματα των μικρών δημιουργών σας, διεκδικήστε μοναδικά δώρα κι ελάτε στη μεγάλη γιορτή της δημιουργίας που το Kinder Chocolate Gallery θα οργανώσει στο τέλος του διαγωνισμού!

Πάρτε χαρτί και μαρκαδόρους ή ό,τι άλλα υλικά επιθυμούν τα παιδιά σας, παρακινήστε τα να αφήσουν τη φαντασία τους ελεύθερη και αφήστε την Kinder Chocolate να φέρει τις καλλιτεχνικές τους δημιουργίες στο προσκήνιο!