Αρχική Εκδηλώσεις στη Βόρεια Ελλάδα Παιδιά, πάρτε υπνόσακο και μαξιλάρι και ελάτε να κοιμηθούμε στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών (5/12)

Παιδιά, πάρτε υπνόσακο και μαξιλάρι και ελάτε να κοιμηθούμε στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών (5/12)

Το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Τελλόγλειου Ιδρύματος Τεχνών Α.Π.Θ. συμμετέχει στη δράση του Δήμου Θεσσαλονίκης «Διανυκτέρευση στο Μουσείο-Sleepover». Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να είναι από τους πρώτους επισκέπτες της καινούριας έκθεσης με τίτλο «Βούλα Μασούρα και ο κόσμος της» που φιλοξενείται στο Τελλόγλειο από τις 27 Νοεμβρίου 2015.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί από το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου στις 20:00 μέχρι την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου στις 9:00. Απευθύνεται σε παιδιά 8-9 ετών και στην ομάδα φιλοξενούνται 20 παιδιά. Κατά τον ερχομό τους στο μουσείο, τα παιδιά θα βρεθούν ανάμεσα σε έργα της καινούριας έκθεσης και θα παρακολουθήσουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει δράσεις σχετικές με το βασικό στοιχείο της έκθεσης, τη «χωροϋφαντική».

Με αφορμή τις σπουδές της Μασούρα, τα παιδιά θα γνωρίσουν το περίφημο εργαστήριο υφαντικής του Bauhaus. Παράλληλα, μέσα από προβολή video θα ερευνήσουν και άλλες χρήσεις του υφάσματος, όπως παρατηρείται στην ιστορία της αρχιτεκτονικής και στη σύγχρονη (installations). Το πρόγραμμα του Σαββάτου θα ολοκληρωθεί με ανάγνωση παραμυθιού.

Παρόντες στην υποδοχή των παιδιών και σε όλη τη διάρκεια του προγράμματος θα είναι συνεργάτες - εμψυχωτές του Ιδρύματος που θα υλοποιήσουν το πρόγραμμα και θα αποχωρήσουν μετά το πέρας της εκπαιδευτικής δράσης. Τα παιδιά θα πρέπει να έχουν μαζί τους υπνόσακο, μαξιλάρι, ζεστά ρούχα και όρεξη για δημιουργικά νυχτοπερπατήματα!

Για πληροφορίες - κρατήσεις στο 2310 99 16 10

Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ.
Αγίου Δημητρίου 159 Α, Θεσσαλονίκη
Τηλ: 2310 247111
E-mail: teloglion@teloglion.gr
www.teloglion.gr/el


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.