Αρχική Νέα Παιδιά, ζωγραφίστε έναν μελισσόκηπο για τον διαγωνισμό της Greenpeace

Παιδιά, ζωγραφίστε έναν μελισσόκηπο για τον διαγωνισμό της Greenpeace

bees.contestH Greenpeace προσκαλεί τα παιδιά ηλικίας 6 έως 12 ετών να εκφράσουν τις περιβαλλοντικές τους ανησυχίες συμμετέχοντας στο διαγωνισμό ζωγραφικής που είναι αφιερωμένος στην απεικόνιση ενός μελισσόκηπου

Ο μελισσόκηπος είναι ένας κήπος, όπως ακριβώς αρέσει στις μέλισσες. Δηλαδή, με διαφορετικά λουλούδια, λαχανικά, φρούτα και δέντρα, με πολλά-πολλά χρώματα και φυσικά, χωρίς φυτοφάρμακα! Αν μία μελισσούλα στην καθημερινή βόλτα της συναντήσει έναν τέτοιο κήπο, θα είναι πολύ ευτυχισμένη και πολύ υγιής!

Οι αγρότες δεν πρέπει να χρησιμοποιούν επικίνδυνα φυτοπροστατευτικά και να φυτεύουν μόνο ένα είδος φρούτου ή λαχανικού στα χωράφια τους, γιατί στις μέλισσες αρέσει η ποικιλία. Το ίδιο πρέπει να κάνουμε και εμείς, στο μπαλκόνι μας ή στον κήπο μας. Οι μέλισσες θέλουν να μπορούν να επισκέπτονται πολλά είδη φυτών (δηλαδή πολλά είδη γύρης), που δεν είναι ψεκασμένα με χημικά φυτοπροστατευτικά, για να παίρνουν δυνάμεις για να κάνουν τη δουλειά τους: να εξασφαλίζουν ότι εμείς θα έχουμε όλα τα αγαπημένα μας λουλούδια, φρούτα και λαχανικά!

Πώς μπορούν να λάβουν μέρος τα παιδιά στο διαγωνισμό;

Ζωγραφίζοντας τον  μελισσόκηπό τους σε ένα φύλλο μπλοκ ζωγραφικής που να έχει περίπου μέγεθος Α4 και στέλνοντάς το  μέχρι τις 25 Απριλίου ταχυδρομικά στη διεύθυνση Κολωνού 78, τ.κ. 104 37 – Αθήνα ή να το σκανάρουν και να το στείλουν με e-mail στο gpgreece@greenpeace.org

Μην ξεχάσεις να γράψεις στο πίσω μέρος της ζωγραφιάς σου το όνομά σου και την ηλικία σου και πες στον μπαμπά ή τη μαμά να  στείλει τα στοιχεία επικοινωνίας του/της (όνομα, τηλέφωνο, e-mail) για να μπορέσουμε να επικοινωνήσουμε μαζί σου αν η ζωγραφιά σου προκριθεί.

Στη συνέχεια, μια ομάδα ζωγράφων και παιδαγωγών θα διαλέξει τις καλύτερες, που θα δημοσιευθούν στην ιστοσελίδα της οργάνωσης για να μπορέσουν όλοι οι φίλοι της Greenpeace να ψηφίσουν ηλεκτρονικά την καλύτερη.

Οι 3 ζωγραφιές με τις περισσότερες ψήφους θα κερδίσουν ένα συλλεκτικό μπλουζάκι της Greenpeace και θα ανακοινωθούν στις 8 Μαΐου.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.