Αρχική Infokids Υγεία Παιδιατρικό Μυοσκελετικό Υπερηχογράφημα: μια εξέταση που ειδικεύεται σε παιδιατρικές παθήσεις

Παιδιατρικό Μυοσκελετικό Υπερηχογράφημα: μια εξέταση που ειδικεύεται σε παιδιατρικές παθήσεις

ultrasound-612x300

Πρόκειται για μία μοναδική στην Ελλάδα εξέταση που ειδικεύεται σε παιδιατρικές παθήσεις. Το ΥΧ αποτελεί εξαιρετική μέθοδο για την απεικόνιση του αναπτυσσόμενου μυοσκελετικού συστήματος αφού επιτρέπει τη λεπτομερή ανάλυση του χόνδρινου σκελετού, είναι καλά ανεκτό, γρήγορο, ασφαλές (χωρίς ιοντίζουσα ακτινοβολία) και δεν απαιτεί καταστολή. Εκτός από τη συγγενή δυσπλασία του ισχίου, με το ΥΧ είναι δυνατόν να αναγνωριστούν:

  • οστεοχόνδρινες κακώσεις
  • αποσπαστικά κατάγματα
  • κατάγματα περιοστέου και επιφανειακών μακρών οστών (green stick, torus) αποφυσίτιδες (Osgood Schlatter, Sinding-Larssen-Johansson, κ.λπ.)
  • συνδεσμικές κακώσεις (π.χ. σε διάστρεμα ποδοκνημικής)
  • αρθρική συλλογή στο ισχίο (παροδική υμενίτιδα/σηπτική αρθρίτιδα) ή σε άλλες αρθρώσεις κ.ά.

Σε πολλές από τις παραπάνω περιπτώσεις (ιδιαίτερα τα κατάγματα), το ΥΧ συμπληρώνει την απλή ακτινογραφία στη διάγνωση ή αποκλεισμό της παθολογίας (ιδίως σε περιπτώσεις κλινικής υποψίας με αρνητική ή ανεπαρκή τεχνικά ακτινογραφία).

Επίσης με το ΥΧ είναι δυνατή η διάγνωση αλλοιώσεων νεανικής ρευματοειδούς αρθρίτιδας σε πρώιμη φάση, με σημαντικό επακόλουθο στην πρόγνωση του ασθενούς.

 
** H Έλενα Δρακωνάκη- Δετοράκη είναι ιατρός Ακτινολόγος, διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης και εξειδικευμένη στην Aπεικόνιση Mυοσκελετικού Συστήματος και Ογκολογικού ασθενούς με νεότερες τεχνικές στη Μ. Βρετανία.
Σήμερα διατηρεί εξειδικευμένο ιατρείο υπερηχογραφίας στο Ηράκλειο Κρήτης, είναι επιστημονική συνεργάτης του τμήματος Ακτινολογίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, ενώ παράλληλα διατηρεί συνεργασία με το τμήμα Ακτινολογίας του νοσοκομείου St Luce’s στην Οξφόρδη,είναι εκπαιδεύτρια Υπερηχογραφίας Μυοσκελετικού στη M. Βρετανία και είναι Επιστημονική Συνεργάτιδα στην Ορθοβιοτική.

Ορθοβιοτική

Σώρου 3-5, 151 25, Αθήνα

T (+30) 210 3230000, (+30) 210 6856720

http://www.orthobiotiki.com/


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.