Παιδίατρος και μπαμπάς 8 παιδιών αποκαλύπτει τις 7 αρχές Ανατροφής Ισχυρού Δεσμού με το μωρό

Παιδίατρος και μπαμπάς 8 παιδιών αποκαλύπτει τις 7 αρχές Ανατροφής Ισχυρού Δεσμού με το μωρό

Ο Dr. Sears, παιδίατρος εδώ και πάνω από 30 χρόνια και πατέρας 8 παιδιών, προτείνει 7 Αρχές ανατροφής ώστε να ακούμε και να ανταποκρινόμαστε καλύτερα στα σήματα του μωρού:

1.Σύνδεση μητέρας νεογέννητου: Το καλύτερο ξεκίνημα της σχέσης αυτού του βιολογικού ζεύγους, είναι να βρίσκονται διαρκώς μαζί κατά τις πρώτες 6 εβδομάδες.

2. Εμπιστοσύνη στο κλάμα του μωρού: Το κλάμα είναι η γλώσσα του μωρού, κλαίει για να επικοινωνήσει και ΟΧΙ για να χειραγωγήσει τους φροντιστές. Όταν δεν ανταποκρινόμαστε, δεν μπορεί να αποκτήσει εμπιστοσύνη στο περιβάλλον του.

3. Θηλασμός: Ως γνωστό, είναι βολικός και οικονομικός και μεταφέρει αντισώματα στο μωρό. Κάθε φορά που το μωρό θηλάζει, ο οργανισμός της μητέρας εκκρίνει προλακτίνη και ωκυτοκίνη, την χημική βάση αυτού που αποκαλούμε «μητρικό ένστικτο”.

4. Μάρσιπο: Το παιδί είναι πιο ήρεμο, μαθαίνει να εμπιστεύεται τον φροντιστή του και μαθαίνει και πολλά για το περιβάλλον του αφού ο φροντιστής μπορεί να κάνει πολλές δραστηριότητες ενώ «φοράει» το μωρό πάνω του.

5. Συγκοίμηση: Για τις μητέρες που θηλάζουν είναι και πιο πρακτικό, χωρίς να σημαίνει ότι αυτή η λύση είναι κατάλληλη για όλα τα ζευγάρια.

6. Ισορροπία και όρια: Το κλειδί είναι να ξέρετε πότε να πείτε ναι και πότε όχι στις ανάγκες του μωρού σας αλλά και στον εαυτό σας. Ζητήστε βοήθεια.

7. Ακούστε το ένστικτό σας και την κοινή λογική: Το σημαντικό είναι να συνδεθείτε με το μωρό σας. Έπειτα θα αξιοποιήσετε τη γνώση από την έρευνα θα κρατήσετε ό,τι σας ταιριάζει και θα τροποποιήσετε ό,τι δεν λειτουργεί και τόσο καλά για εσάς.

Διαβάστε επίσης:

Εντυπωσιακό: Δείτε πώς αντιδρούν τα έμβρυα στη μήτρα αναλόγως με το τι τρώει η μαμά τους (εικόνες)

Μία δασκάλα ανοίγει ξανά τις πόρτες δημοτικού σχολείου με μόλις 5 μαθητές (video)

Μητέρα κυοφορεί το μωρό του γιου της επειδή η γυναίκα του δεν μπορούσε να μείνει έγκυος