Αρχική Εκδηλώσεις στη Βόρεια Ελλάδα Παιδικές δραστηριότητες: Πάντρεμα ιστορίας και φωτοκόμικ (9/9)

Παιδικές δραστηριότητες: Πάντρεμα ιστορίας και φωτοκόμικ (9/9)

ΦΩΤΟΚΟΜΙΚ 1

Τη δική τους ιστορία έχουν την ευκαιρία να εμπνευστούν και να παράγουν, αποτυπώντάς τη σε φωτοκόμικ, παιδιά ηλικίας 8 έως 12 ετών,  στις 9 Σεπτεμβρίου του 2013, στην Παιδική Βιβλιοθήκη του Συνοικισμού Κηφισιάς. Πρόκειται για τη δράση «Το φωτο-κόμικ της βιβλιοθήκης» που διοργανώνουν οι βιβλιοθήκες της Καλαμαριάς, στο πλαίσιο της καλοκαιρινής εκστρατείας «Στις βιβλιοθήκες ο κόσμος είναι πολύχρωμος».
Στόχος αυτής της ενέργειας, είναι να καταφέρουν τα παιδιά να φτιάξουν μόνα τους,  το δικό τους φωτοκόμικ. Αρχικά, χωρίζονται σε ομάδες και οι αρμόδιοι τους εξηγούν τα μυστικά του φωτοκόμικ και τους παρέχουν βασικές οδηγίες για το πώς να το υλοποιήσουν με επιτυχία μέχρι το τελικό του στάδιο.

Στη συνέχεια, τα παιδιά εμπνέονται μια ιστορία, τους ρόλους της οποίας, πρέπει να υποδυθούν. Διαλέγουν ένα αντικείμενο και οι υπεύθυνοι τους δίνουν μία πρόταση που θα πρέπει να περιέχεται στην ιστορία που θα φτιάξουν. Η ιστορία τους ολοκληρώνεται σε 6 σκηνές-φωτογραφίες. Γι’ αυτό, κάθε ομάδα προμηθεύεται από  μία φωτογραφική μηχανή, με την οποία θα φωτογραφήσουν τις σκηνές του φωτοκόμικ. Όταν τα παιδιά τελειώσουν το έργο τους, εκτυπώνουν τις φωτογραφίες και τις κολλούν σε ένα κανσόν.

Στην ιστορία που θα  παράγουν, θα πρέπει να υπάρχει αλληλουχία στις εικόνες, έτσι ώστε να μπορεί οποισδήποτε να την καταλάβει αποκλειστικά και μόνο από αυτές. Επιπλέον, τα παιδιά μπορούν να συμπληρώσουν  συνοδευτικά κάποιες σύντομες φράσεις, όπως στα κόμικς.

9 Σεπτεμβρίου 2013, στις 18.00μ.μ.-20.00μ.μ
Παιδική Βιβλιοθήκη Συνοικισμού Κηφισιάς
(Σολωμού 10, τηλ.2310.439987
e-mail:kifisialib@kalamaria.gr)
Εμψυχώτρια:Αγγελική Παπαδοπούλου


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.