«Παιδική ηλικία και οικονομική κρίση»: Μια ενδιαφέρουσα ημερίδα από το Δήμο Ηλιουπόλεως (11/12)

proskl111213-page-001Στις μέρες μας, όπου τα σχόλια αναφορικά με την οικονομική κρίση αποτελούν το βασικό θέμα συζήτησης, τα παιδιά είναι πιθανό να τρομοκρατηθούν από τα όσα ακούνε γύρω τους. Λόγω αυτού, έχουν ανάγκη από υποστήριξη αλλά και διαβεβαίωση ότι παρ’ όλες τις δυσκολίες η οικογένειά τους θα καταφέρει να βρει τη λύση. Ο «Πολιτιστικός Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Ηλιούπολης (Π.Α.Ο.Δ.ΗΛ.)-Γρηγόρης Γρηγορίου», με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού, φιλοξενεί τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών, Δημοσθένη Δασκαλάκη σε μία διάλεξη-συζήτηση με θέμα «Παιδική ηλικία και οικονομική κρίση» την Τετάρτη 11 Δεκμεβρίου στις 7 το απόγευμα.

kids-moneyΗ εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο της ευρύτερης προσπάθειας του Π.Α.Ο.Δ.ΗΛ. να διατηρεί έναν ανοιχτό διάλογο με τους ανθρώπους τους πνεύματος και να προσφέρει στους Ηλιουπολίτες, ευκαιρίες για στοχασμό και ευαισθητοποίηση σχετικά με τα προβλήματα της σύγχρονης ελληνικής κοινωνίας.

Λίγα λόγια για τον εισηγητή:

Ο Δημοσθένης Ι. Δασκαλάκης είναι Καθηγητής Κοινωνιολογίας (βιομηχανικής κοινωνιολογίας και βιομηχανικών σχέσεων) στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.Από 1 Ιανουαρίου 2013 είναι Πρόεδρος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δ.Ε. και Μέλος της Συγκλήτου του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.Διετέλεσε επί διετία Διευθυντής του Τομέα Ανθρωπιστικών Σπουδών καθώς και Αναπληρωτής Πρόεδρος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δ.Ε. του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.Επίσης, είναι Υπεύθυνος του «Παρατηρητηρίου Μελέτης της Παιδικής Ηλικίας» του Εργαστηρίου Κοινωνικών Επιστημών του Παιδαγωγικού Τμήματος Δ.Ε. του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, στο οποίο έχει διατελέσει και Διευθυντής.Από το 2005 είναι Υπεύθυνος της Κατεύθυνσης: «Κοινωνιολογία Εργασίας: πολιτικές αγοράς εργασίας– μειονότητες- παιδική ηλικία» του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του ιδίου Τμήματος.

Θέατρο Δημαρχιακού Μεγάρου Ηλιούπολης
Λ. Σοφοκλή Βενιζέλου 114 και Κουντουριώτου