Αρχική Εκδηλώσεις στη Βόρεια Ελλάδα Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης: Με δράσεις πολλές… και Πασχαλινές(από 6/4)

Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης: Με δράσεις πολλές… και Πασχαλινές(από 6/4)

37302-532-1(1)-960Πασχαλινό και μεστό αναμένεται το πρόγραμμα του Παιδικού Μουσείου Θεσσαλονίκης, αφού αυτό θα απαρτίζεται από εικαστικά εργαστήρια, κατασκευές πασχαλινές και όχι μόνο, εκπαιδευτικά προγράμματα, τραγούδι, χαρά, ξεγνοιασιά και ζωντάνια.

06-04-2014 Κυριακή στο Μουσείο (11.00-13.00):
«Η Ιστορία δεν είναι μόνο μάθημα» «Ιστορίες που τις είπε ο Πόλεμος, η Θάλασσα, ο Δρόμος, η Αγορά… » της Μαρίας Αγγελίδου, Εκδόσεις Μεταίχμιο.

Τα βιβλιοπωλεία «Παραμυθούπολη» και «Νους & Γνώση» και οι Εκδόσεις Μεταίχμιο διοργανώνουν εκδήλωση για παιδιά με αφορμή τα ιστορικά παραμύθια της Μαρίας Αγγελίδου.
Ιστορία δεν είναι μόνο ημερομηνίες και ονόματα, δε μετριέται με βαθμούς, δεν είναι χωμένη στα χρονοντούλαπα. Είναι μέσα στα σπίτια μας, είναι έξω στους δρόμους, είναι παντού. Ακολουθήστε μας λοιπόν σ' αυτό το μαγικό ταξίδι στον χρόνο, παρέα με τη συγγραφέα και μετά χρωματίστε την ιστορία με τα δικά σας χρώματα, μέσα από το εικαστικό εργαστήρι που θα ακολουθήσει την παρουσίαση του βιβλίου.
Η συγγραφέας Μαρία Αγγελίδου με αφορμή τα βιβλία της συναντά τους μικρούς μας φίλους, από επτά ετών και άνω, και τους καλεί σ’ ένα ταξίδι στον χρόνο για να ανακαλύψουν μαζί ότι… η Ιστορία δεν είναι μόνο μάθημα!

12-04-2014  Σάββατο στο Cosmos  (12.00-16.00):
«Πασχαλιά … στις γειτονιές της Ελλάδας»
Πασχαλινά έθιμα από διάφορα μέρη της Ελλάδας.
Φτιάχνουμε «Λαζαρίνες» και τραγουδάμε τα κάλαντα του Λαζάρου,
διακοσμούμε ανοιξιάτικα χάρτινα  καλαθάκια για αυγά και όμορφες κάρτες με ευχές!!

13-04-2014  Κυριακή των Βαΐων στο Μουσείο(11.00-13.00):
«Πάσχα το τερπνόν… Πάσχα Ελληνικόν», Εκπαιδευτικό πρόγραμμα Πολιτιστικής Κληρονομιάς, Δ. Θεοτοκόπουλος – Ν. Λύτρας – Θεόφιλος.
Έργα εμπνευσμένα από το Θείο Δράμα και τη λυτρωτική Ανάσταση είναι τα έργα των ζωγράφων μας. Οι μικροί μας φίλοι  μέσα από εκπαιδευτικά παιχνίδια  γνωρίζουν τους πίνακες των ζωγράφων,  αναβιώνουν ήθη και έθιμα του λαού μας και προετοιμάζονται για το Πάσχα. Τραγουδώντας τα κάλαντα του Λαζάρου, φτιάχνουμε «Λαζαρίνες» και δημιουργούμε πρωτότυπες ανοιξιάτικες κατασκευές και όμορφες κάρτες με ευχές!!

26-04-2014 Σάββατο στο Cosmos (12.00-16.00):
«Τα Λαβωμένα Γράμματα»
Εικαστικό εργαστήρι. Τα παιδιά μεταφέρουν το μήνυμα της αναγνώρισης και του σεβασμού των δικαιωμάτων τους, σε όλες τις γωνιές της γης.

27-04-2014   Κυριακή στο Μουσείο (11.00-13.00):
«Ψαλίδια, Κόλλες και χαρτιά, χρώματα ανακατέψτε πολλά»
Ένα μοναδικό ταξίδι αποκάλυψης μυστικών στις τεχνικές της ζωγραφικής, του κολάζ, του τυπώματος, ξετυλίγεται μπροστά στα μάτια των παιδιών, οδηγώντας τα σε μονοπάτια χρωματιστά και  μαγικά.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.