Αρχική InfoBaby 12-36 μηνών Παιδικοί σταθμοί: Μεταφορά 65 εκατ. ευρώ για την ένταξη όλων των παιδιών

Παιδικοί σταθμοί: Μεταφορά 65 εκατ. ευρώ για την ένταξη όλων των παιδιών

kroom2Τη μεταφορά ποσού ύψους 65.000.000 ευρώ από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Διοικητική Μεταρρύθμιση», στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» (Ε.Π.ΑΝ.Α.Δ.), του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, με σκοπό τη χρηματοδότηση του προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής», ανακοίνωσε το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Με τη παρέμβαση αυτή του υπουργείου ικανοποιείται το αίτημα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) για αύξηση των κονδυλίων στο πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής», έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η φιλοξενία όσο το δυνατόν περισσότερων παιδιών στους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς.

«Η απόφασή μας να μεταφέρουμε 65.000.000 ευρώ δείχνει, για μια ακόμη φορά, την ευαισθησία της κυβέρνησης και του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης για συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες. Συμβάλλουμε με αυτόν τον τρόπο στην αντιμετώπιση ενός κρίσιμου ζητήματος, όπως είναι η φιλοξενία νηπίων και παιδιών σε σταθμούς, ανακουφίζοντας έτσι χιλιάδες οικογένειας», δήλωσε σχετικά ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Σε συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών, το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και την ΚΕΔΕ και αντιλαμβανόμενοι το μέγεθος του προβλήματος μεταφέραμε 65.000.000 ευρώ στο πρόγραμμα “Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής”», ανέφερε από την πλευρά της, η υφυπουργός Εύη Χριστοφιλοπούλου. Με τον τρόπο αυτό, συμπλήρωσε, συμβάλλουμε στην ελάφρυνση των οικογενειακών βαρών και δίνουμε τη δυνατότητα στο αρμόδιο υπουργείο να εντάξει περισσότερα παιδιά σε βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς»


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.