Παιδικός σταθμός Θρακομακεδόνων: Ταλαιπωρία για γονείς και παιδιά!

paidikos stathmos thrakomakedonon
Δεν έχει τέλος η ταλαιπωρία των γονέων και των παιδιών τους, στους Θρακομακεδόνες, που εδώ και καιρό περίμεναν να λειτουργήσει ο μοναδικός δημοτικός παιδικός σταθμός της περιοχής.

Μέχρι σήμερα οι γονείς στους Θρακομακεδόνες αναγκάζονται να πληρώνουν αδρά ώστε να πηγαίνουν τα παιδιά τους σε ιδωτικούς παιδικούς σταθμούς καθώς η περιοχή δεν διέθετε Δημοτικό παιδικό σταθμό.
Κι ενώ οι γονείς άκουσαν με χαρά την είδηση της έναρξης της λειτουργίας του 1ου παιδικού σταθμού Θρακομακεδόνων και υπέβαλαν τις αιτήσεις τους για την εγγραφή των παιδιών τους, τον Φεβρουάριο του 2014, ακόμη και σήμερα, ο 1ος παιδικός σταθμός δεν έχει τεθεί σε πλήρη λειτουργία.

Όπως καταγγέλεται από τους γονείς, για διάστημα περίπου τριών εβδομάδων ο παιδικός σταθμός λειτούργησε καθημερινά για δύο ώρες, κάτι που οι εκπαιδευτικοί αλλά και οι διοικητικοί υπεύθυνοι του Δήμου, ονόμασαν περίοδο προσαρμογής. Στη συνέχεια ο παιδικός σταθμός άρχισε δειλά – δειλά, να λειτουργεί μέχρι τις 12.30 το μεσημέρι.
Όσο κι αν οι γονείς κυρίως οι μητέρες, εξέφρασαν τα παράπονά τους για την συνεχιζόμενη ταλαιπωρία τους αλλά και για τις ώρες εργασίας που χάθηκαν εξαιτίας της μη πλήρους λειτουργίας του παιδικού σταθμού, δεν ελήφθησαν υπόψιν των εκπαιδευτικών ούτε της Δημοτικής αρχής, που έριχναν την ευθύνη ο ένας στον άλλο για την κατάσταση.

Θρακομακεδόνες
Όπως καταγγέλουν οι γονείς, οι εκπαιδευτικοί, που κλήθηκαν άρον – άρον να φύγουν από άλλους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Αχαρνών για να εργαστούν στον 1Ο Παιδικό Σταθμό των Θρακομακεδόνων, δεν έχαναν την ευκαιρία να δηλώνουν στους ταλαίπωρους γονείς, τη δυσαρέσκειά τους για τις ελλείψεις στις υποδομές του παιδικού σταθμού, γεμίζοντάς τους με ανασφάλεια που άφηναν τα παιδιά τους έστω και για δύο ώρες στα χέρια δυσαρεστημένων και μονίμως παραπονούμενων εργαζομένων.

Το «κερασάκι στην τούρτα» της αδιαφορίας, με τελικό αποδέκτη τα 40 μικρά αγγελούδια, ήταν η ανακοίνωση από τις βρεφονηπιοκόμους ότι όταν ο σταθμός λειτουργήσει κανονικά, τα παιδάκια που θα μένουν μετά τις 13.30 έως τις 16.00 θα πρέπει να κοιμούνται ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ, καθώς δεν προβλέπεται καμία απασχόληση για τα παιδιά που δεν κοιμούνται το μεσημέρι.

Άραγε δικαίως ή αδίκως διερωτώνται οι γονείς, «τελικά για ποιον λειτουργεί ο συγκεκριμένος παιδικός σταθμός, αν όχι για την εξυπηρέτηση των γονέων των Θρακομακεδόνων που θέλουν να εργάζονται σε πλήρες ωράριο και όχι part time και να νιώθουν ότι τα παιδιά τους είναι σε ένα ασφαλές περιβάλλον που τα θέλουν και τα αγαπούν, κοντά στο σπίτι τους;»
Ας ελπίσουμε πως οι υπεύθυνοι του Παιδικού σταθμού και της Δημοτικής Αρχής των Αχαρνών, θα βρουν μια πειστική απάντηση να τους δώσουν… αν βρουν και λύση, ακόμη καλύτερα!

** Την καταγγελία μας απέστειλε εκ μέρους των γονέων η δημοσιογράφος και μητέρα κ. Ιωάννα Αλεξίου .