Αρχική Καλοκαιρινός Οδηγός Επιβίωσης Παίξτε με το μωρό σας στην άμμο!

Παίξτε με το μωρό σας στην άμμο!

baby-in-hole-in-the-sandΜετά το μπανάκι του μωρού σας στη θάλασσα, μπορείτε να αδράξετε την ευκαιρία να περάσετε δημιουργικά το χρόνο σας μαζί του παίζοντας παιχνίδια στην άμμο. Προσοχή! Η άμμος που θα παίξετε θα πρέπει να είναι καθαρή και υγρή.

 
Τα νήπια παίζοντας με την άμμο εκφράζονται ελεύθερα και δημιουργικά. Η Βιργινία Πολυμεροπούλου, εργοθεραπεύτρια, προτείνει δραστηριότητες και παιχνίδια που μπορείτε να απολαύσετε με το παιδάκι σας όταν βρίσκεστε στην παραλία:

Παίξτε λοιπόν μαζί του:

· Γεμίστε ένα κουβαδάκι με πέτρες και κοχύλια. Αδειάστε το και διακρίνετε το περιεχόμενό του ανάλογα με το σχήμα, το μέγεθος, ή το χρώμα. Μετρήστε τα. Πατήστε τα πάνω στην υγρή άμμο και κοιτάξτε το τύπωμα που αφήνουν. Ζωγραφίστε τα.

· Φτιάξτε μεγάλα κάστρα ή χάρτες πάνω στην άμμο και περιπλανηθείτε νοερά. Πλάστε φανταστικές ιστορίες με ήρωες εσάς ή πρόσωπα φανταστικά.

· Σχεδιάστε πρόσωπα στην άμμο, και φτιάξτε τα χαρακτηριστικά τους με ξυλαράκια και πετραδάκια.

· Καλύψτε πόδια, χέρια  αλλά και ολόκληρο το σώμα του μικρού σας με άμμο. Δεχτείτε, φυσικά, να σας καλύψει κι αυτό.

· Στερεώστε ένα κουβαδάκι  στην άμμο και  στοχεύστε.  Μετρήστε πόσα πετραδάκια ρίξατε εσείς και πόσα το  πιτσιρίκι σας. Μεγαλώστε την απόσταση και βελτιώστε τις επιδόσεις σας.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.