Αρχική InfoSchool Εκπαιδευτικά Νέα Παίρνει πίσω τις περικοπές το Υπουργείο Παιδείας - Δεν κόβεται η χρηματοδότηση των μαθητών για τις εκπαιδευτικές Ολυμπιάδες

Παίρνει πίσω τις περικοπές το Υπουργείο Παιδείας - Δεν κόβεται η χρηματοδότηση των μαθητών για τις εκπαιδευτικές Ολυμπιάδες

ΜΑΘΗΤΗΣΜετά τον σάλο που προκάλεσε το έγγραφο του γ.γ. του υπουργείου Παιδείας με το οποίο ανακοίνωνε ότι «το υπουργείο αδυνατεί να καλύψει δαπάνες μετάβασης ή συμμετοχής σε Διεθνείς ή Βαλκανικές Ολυμπιάδων λόγω περικοπών συνεπεία της δημοσιονομικής συγκυρίας», το υπουργείο αποφάσισε να πάρει πίσω την απόφαση.

Σύμφωνα με πληροφορίες της HuffPost Greece, με προσωπική παρέμβαση του υπουργού Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αριστείδη Μπαλτά, αποφασίστηκε να προχωρήσει το υπουργείο σε άλλες περικοπές δαπανών, έτσι ώστε να μπορέσουν να καλυφθούν, κατά το μέγιστο δυνατό, οι δαπάνες για τη συμμετοχή των Ελλήνων μαθητών στις εκπαιδευτικές Ολυμπιάδες.

Σε ανακοίνωση μάλιστα που εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας τονίζεται ότι η επιστολή του Γενικού Γραμματέα προς τις επιστημονικές ενώσεις είχε τη μορφή σύστασης.

original

Στο εν λόγω έγγραφο του γ.γ. του υπουργείου αναφερόταν ότι για το τρέχον έτος το υπουργείο αδυνατούσε να καλύψει τις δαπάνες μετάβασης ή συμμετοχής σε Διεθνείς ή Βαλκανικές Ολυμπιάδες λόγω περικοπών συνεπεία της δημοσιονομικής συγκυρίας. Προέτρεπε επίσης μάλιστα τους επιστημονικούς φορείς να αναζητήσουν χορηγίες.

Το κόστος συνολικά για αυτές τις αποστολές είναι περίπου 50.000 ευρώ και πρόκειται για διαγωνισμούς που αποτελούν ευκαιρίες για τους Έλληνες μαθητές να ασκηθούν σε συνθήκες διεθνούς αριστείας και να βραβευθούν για τα σχολικά επιτεύγματά τους.

Η πρώτη αντίδραση ήρθε από την Μαθηματική Εταιρεία, η οποία είχε προγραμματίσει να λάβει μέρος στη Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα, στην Ταϊλάνδη, στο διάστημα 4-16 Ιουλίου με κόστος αποστολής περίπου 9.000 ευρώ. Όπως αναφέρει η Μαθηματική Εταιρεία: «Στη διοργάνωση συμμετέχουν 111 χώρες, εκ των οποίων αρκετές είναι σε χειρότερη οικονομική κατάσταση από την Ελλάδα. Είναι απαράδεκτο να μην συμμετέχει η χώρα με την τεράστια συμβολή στον παγκόσμιο πολιτισμό και την επιστήμη των Μαθηματικών, από την αρχαιότητα μέχρι σ


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.