Αρχική Fun Time Σπαζοκεφαλιές & Γρίφοι Παιχνίδι με χαρτί και μολύβι: Βάλε Χ εάν προλάβεις!

Παιχνίδι με χαρτί και μολύβι: Βάλε Χ εάν προλάβεις!

ΤΟ Χ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Δεν ξέρω εάν το έχετε παίξει αυτό το παιχνίδι, θα το λατρέψετε όμως, είμαι σίγουρη! Είναι απ’ αυτά που δεν βαριέσαι να παίζεις στην ώρα του μαθήματος, στην παραλία με τη μαμά και το μπαμπά, στο ταξίδι, κάνοντας μαραθώνιους με φίλους!

Παίζεται από 2 άτομα, με χαρτί και 2 μολύβια!

Πως παίζεται ακριβώς;

  1. Σχεδιάζουμε κύκλους στο χαρτί, με τη διάταξη που βλέπετε. 1η  σειρά 2 κύκλοι, 2η σειρά 4 κύκλοι, 3η σειρά 6 κύκλοι, 4η σειρά 8 κύκλοι.
  2. Ο ένας παίκτης παίζει με το Χ και ο άλλος με το V.
  3. Σκοπός του κάθε παίκτη είναι να σχηματίσει σε δυο κύκλους στη σειρά το δικό του σύμβολο, οριζόντια ή κάθετα, και ταυτόχρονα να εμποδίσει τον άλλο παίκτη να κάνει το ίδιο με το δικό του σύμβολο.
  4. Ξεκινάει το παιχνίδι πρώτος, όποιος κερδίσει το κέρμα- κορόνα, γράμματα. Στο επόμενο παιχνίδι, ξεκινά πρώτος ο άλλος παίκτης.
  5. Εάν κατά την τοποθέτηση των συμβόλων στους κύκλους, γίνονται περισσότερα ζευγάρια από ένα ( αυτό θα συμβεί στην περίπτωση που βάζοντας το Χ σε ένα κύκλο, για παράδειγμα, θα υπάρχει δίπλα του ένα άλλο Χ και επάνω του ένα άλλο Χ), τότε υπολογίζουμε διπλό τον πόντο.
  6. Μετράμε έναν πόντο για κάθε διπλανό ζευγάρι που δημιουργείτε, κάθετα ή οριζόντια. Σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί με το σύμβολο που θα τοποθετήσουμε, να δημιουργούνται 3 διπλανά ζευγάρια. Τότε, μετράμε και σημειώνουμε 3 πόντους!

Καλή διασκέδαση!


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.