Αρχική InfoBaby 12-36 μηνών Παίζω και μαθαίνω τα συναισθήματά μου – Κάρτες για εκτύπωση!

Παίζω και μαθαίνω τα συναισθήματά μου – Κάρτες για εκτύπωση!

1

Τα παιδιά από μικρή ηλικία, 3-4 ίσως και νωρίτερα, καλό είναι να μάθουν να περιγράφουν τι έγινε (τα γεγονότα), τι σκέφτηκαν, τι ένιωσαν και τι έπραξαν. Είναι μια διαδικασία που τα βοηθά να κατανοήσουν τον τρόπο που λειτουργούν οι περισσότεροι άνθρωποι.

Πολλές φορές, έχουν μια δυσκολία να περιγράψουν τα συναισθήματα. Τα ρωτάμε τι ένιωσες, και δεν ξέρουν ακριβώς ποιες λέξεις να χρησιμοποιήσουν.

3

Οι κάρτες που δημοσιεύουμε σήμερα, έχουν αυτό ακριβώς το σκοπό.

-Μέσα από το παιχνίδι, και την ανάλογη παιχνιδιάρικη διάθεση, βοηθάμε τα παιδιά να κατανοήσουν ότι όλα τα συναισθήματα είναι αποδεκτά.

- Δεν τα χωρίζουμε σε θετικά και αρνητικά συναισθήματα, όλα χωρούν στον ψυχισμό μας, αρκεί να μάθουμε να τα διαχειριζόμαστε σωστά. Πρώτα εμείς και τα παιδιά στη συνέχεια.

Fotor1110140739

-Και για να τα διαχειριζόμαστε σωστά, πρέπει πρώτα να τους δώσουμε ένα όνομα και να μιλήσουμε για αυτά. Να αφήσουμε και τα παιδιά να μιλήσουν για αυτά, με παραδείγματα. Να κάνουμε διάλογο, ακούγοντας.

-Να απενοχοποιήσουμε το θυμό, τον εκνευρισμό, τη ζήλια, την οργή, τον τρόμο, τον φόβο και να βρούμε μαζί λύσεις. Ή να μην βρούμε… αρκεί να μπορούμε να συζητάμε για όαλ αυτά!

-Αναζητήστε παραμύθια που μιλούν για συναισθήματα: «24 έννοιες από το Α ως το Ω- 24 παραμύθια» της Έμμυς Γεωργαντά- εκδόσεις ΦΥΤΡΑΚΗ, 5+, υπέροχο βιβλίο για όλες τις ηλικίες!

Δείτε κι άλλες κάρτες εδώ: Μαθαίνω τα συναισθήματά μου- Εικόνες για εκτύπωση και κουβέντα!

http://www.infokids.gr/2014/10/mathaino-ta-synaisthimata-moy-eikones-g/


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.