Αρχική InfoBaby 12-36 μηνών Παίζω και μαθαίνω: Τα συναισθήματα σε κάρτες!

Παίζω και μαθαίνω: Τα συναισθήματα σε κάρτες!

1

Εκτυπώστε τις κάρτες και αρχίστε το παιχνίδι!

Είναι πολύ σημαντικό για όλα τα παιδιά να μάθουν να εκφράζουν τα συναισθήματά τους. Καθώς μεγαλώνουν πρέπει να μάθουν να τα ονομάζουν και να τα διαχειρίζονται.

Πολλά παιδιά έχουν προκλητική συμπεριφορά, και ένα παιχνίδι με κάρτες ίσως βοηθήσει να καταλάβετε και να καταλάβουν για ποιο λόγο συμβαίνει αυτό.

2

Τι κρύβετε πίσω από αυτή τη συμπεριφορά του παιδιού; Κάντε ερωτήσεις, ακούστε τις απαντήσεις και συλλογιστείτε πάνω σ’ αυτές. Ίσως η συμπεριφορά του παιδιού, είναι η απάντηση σε μια δική σας προηγούμενη στάση.

3

Κάνετε κατανοητό στα παιδιά ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι να εκφράσουμε τα συναισθήματά μας, και ιδιαίτερα τα δύσκολα. Κάποιοι είναι αποδεκτοί και κάποιοι άλλοι όχι. Αν καταφέρετε κι εσείς οι ίδιοι να μεταφέρετε στο παιδί το συναίσθημά σας –αυτή τη στιγμή είμαι θυμωμένος – χωρίς να φτάνετε σε υπερβολές, το πιθανότερο είναι ότι θα αποτελέσετε ένα καλό παράδειγμα για μίμηση!


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.