Αρχική Infokids Αποδράσεις Ταξίδια Διακοπές στην Κέα

Διακοπές στην Κέα

Η Κέα, η γνωστή σε πολλούς και ως Τζια, είναι το βορειότερο νησί των δυτικών Κυκλάδων, βρίσκεται στο ανατολικότερο άκρο της Αττικής και απέχει μόλις 17 μίλια από το Λιμάνι του Λαυρίου. Ένα νησί με έντονο ανάγλυφο, αξιόλογα αρχιτεκτονικά στοιχεία και ενδιαφέρουσες περιπατητικές διαδρομές που προσφέρει στους επισκέπτες την τέλεια απόδραση από την καθημερινότητα, σε κοντινή απόσταση από τον κλεινόν άστυ. Η ιστορία του νησιού και η μακραιώνη παράδοσή του αποτυπώνεται στους σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους και στα μνημεία που βρίσκονται διάσπαρτα σε όλη του την έκταση.

κεα

Τα τελευταία χρόνια, η Τζιά συγκαταλέγεται στη λίστα με τους δημοφιλέστερους προορισμούς για ολιγοήμερες διακοπές χωρίς όμως να χάσει το παραδοσιακό της χαρακτήρα και κρατώντας ανόθευτη την κυκλαδίτική της ομορφιά. Ήπιες πλαγιές με ελιές και αμυγδαλιές, λιθόστρωτα μονοπάτια και ξερολιθιές, κρήνες και νερόμυλοι συνυπάρχουν αρμονικά και μοναδικά στο νησί δημιουργώντας μια εικόνα επίγειου παράδεισου. Τα λόγια περιττεύουν όταν μιλάμε για τις παραλίες της Κέας με τους μικρούς γραφικούς ορμίσκους και τις απομονωμένες ακρογιαλιές. Φεύγοντας από το νησί μην παραλείψετε να αγοράσετε γλυκά του κουταλιού, μέλι και παστέλια. Ο ιδανικός προορισμός για την καθιερωμένη απόδραση του σαββατοκύριακου.

Ιουλίδα

Η Ιουλίδα είναι η Χώρα της Κέας και οφείλει το όνομά της στην αρχαία Ιουλίς που ήταν ο οικισμός που ιδρύθηκε στην αρχαιότητα και περιβαλλόταν από δύο σειρές τειχών. Σήμα κατατεθέν του νησιού είναι το περίφημο αρχαϊκό άγαλμα του Λέοντα της Κέας. Βρίσκεται στη βορειοανατολική πλευρά της Ιουλίδας και σε μια υπέροχη τοποθεσία με θέα το πέλαγος και μοιάζει να προστατεύει τη πόλη. Το λιοντάρι είναι σκαλισμένο πάνω στον βράχο και χρονολογείται από τον 6ο π.Χ. αιώνα. Η τοπική παράδοση λέει ότι πρόκειται για το λιοντάρι που έδιωξε τις Νύμφες από το νησί, οι οποίες σκότωναν τις γυναίκες. Να επισκεφθείτε το μεσαιωνικό κάστρο, το υπεραιωνόβιο πλατάνι και τη μαρμάρινη βρύση στην είσοδο της πόλης καθώς και το αρχαιολογικό μουσείο στο οποίο θα δείτε σημαντικά ευρήματα από τις ανασκαφές που έχουν γίνει στο νησί.
Πού να μείνετε: Ξενών Σειρίν, Τηλ: 22880 22355

Οτζιάς

Ο παραθαλάσσιος οικισμός του Οτζιά απλωμένος γύρω από τον κλειστό όρμο βρίσκεται στο βόρειο τμήμα του νησιού και προσκαλεί τον επισκέπτη για απογευματινούς περιπάτους στα στενά γραφικά σοκάκια του. Το μοναστηριακό συγκρότημα της Παναγίας της Καστριανής δεσπόζει στην κορυφή του απόκρημνου βράχου πάνω από τη θάλασσα. Αξίζει να επισκεφθείτε στη θέση Κεφάλα τα λείψανα του νεολιθικού οικισμού, ενώ στη θέση Τρεις Μπούκες υπάρχουν ίχνη κατοίκησης που χρονολογούνται από την υστερομινωϊκή περίοδο.
Πού θα κολυμπήσετε: Θα κολυμπήσετε στην ομώνυμη παραλία του Οτζιά, στις αμμουδιές Σπαθί και Συκαμιά και στον όρμο του Αγίου Νικολάου.
Πού θα μείνετε: HOLIDAY ROOMS, Μαρία Τζουβάρα, Τηλ : 22880 21151, 21293

Καρθαία

Η Καρθαία ήταν η σπουδαιότερη από τις τέσσερις πόλεις της αρχαίας Κέας. Ο αρχαιολογικός χώρος της Καρθαίας θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα μνημεία του νησιού καθώς περιλαμβάνει το ναό του Πυθίου Απόλλωνα, το ναό της Αθηνάς που στο εσωτερικό του βρέθηκαν τμήματα γλυπτού διακόσμου Αμαζονομαχίας, το ναό της Δήμητρας και το αρχαίο θέατρο. Το τείχος της Καρθαίας που περιβάλλει την πόλη διακόπτεται από έξι πύλες – εισόδους, απ’ όπου ξεκινούσαν οι αρχαίοι δρόμοι προς όλο το νησί.

keaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Πού θα μείνετε: ΚΑΡΘΑΙΑ Ξενοδοχείο, τηλέφωνα 22880-21222, 21204, 021417, Κορησσία Κέας
Πού θα κολυμπήσετε: Στις παραλίες του ορμού Πόλες, στην Καλησκιά και στο Σχίνο.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.