Τετάρτη 30 Απριλίου

Πάμε να μαγειρέψουμε ένα μαμαδίστικο παραδοσιακό γιαχνί

Εδώ κάθε παιδί μπορεί να βρει την αγαπημένη γεύση που ζητούσε.

Είναι φορές που ακόμα και ο νους της πιο ευφάνταστης μαμάς δεν έχει τόσες πολλές επιλογές για να σερβίρει τις αγαπημένες πατάτες των παιδιών. Εμείς σας προτείνουμε μια παλιά μαμαδίστικη παραδοσιακή συνταγή, το γνωστό γιαχνί. Έχει μεγαλώσει γενιές και γενιές.

Υλικά

Τέσσερις με πέντε μεγάλες πατάτες

Ένα μεγάλο κρεμμύδι

Δύο με τρεις σκελίδες σκόρδο

Τρία με τέσσερα καρότα

Τρία με τέσσερα κολοκυθάκια

Ντομάτα σε πελτέ και αν θέλετε και μία φρέσκια ντομάτα

Λάδι, αλάτι και πιπέρι

Αν δεν νηστεύετε προσθέτε ένα κύβο βοδινό

Εκτέλεση.

Μέσα σε μια πλατιά κατσαρόλα βάζετε λάδι όσο να καλυφθεί ο πάτος της ψιλοκόβετε το κρεμμύδι το τσιγαρίζετε λίγο βάζετε προαιρετικά τον κύβο του βοδινού και κόβετε και ρίχνετε μέσα σε κυβάκια τα καρότα και τα κολοκυθάκια μόλις τα φέρετε μια βόλτα βάζετε σε μεγάλα κομμάτια τις πατάτες και φυσικά από πάνω την ντομάτα. Μπορείτε αντί για πελτέ να ρίξετε μισό κουτάκι κονκασέ. Αλάτι και πιπέρι. Προσθέτετε νερό μέχρι να σκεπάσει τα υλικά και τα αφήνετε να σιγοβράσουν για περίπου μία ώρα. Αν τα αφήσετε πάνω στο μάτι μέχρι να κρυώσουν να ξέρετε ότι μπορεί να πιουν όλη τη σάλτσα αλλιώς το κατεβάζετε και έχετε περισσότερη σάλτσα.

Το γιαχνί σας είναι έτοιμο. Καλή σας όρεξη.

Διαβάστε επίσης:

Μια μαμά κάνει τρεις ερωτήσεις στο γιο της μετά το Adolescence

Παγκόσμια Ημέρα Υγείας: Οι πρωτοβουλίες της Novartis με αντίκτυπο στη βελτίωση της ζωής των ασθενών

Ροή Ειδήσεων