Πανάδες και κηλίδες: Πώς να απαλλαγείτε από το “αναγκαίο κακό” του καλοκαιριού

pegasus_LARGE_t_209761_105564586Καλοκαίρι, θάλασσα, ήλιος…Όλα τα ωραία έχουν ένα τίμημα! Έτσι, και η καθημερινή έκθεση στις ακτίνες του ήλιου κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού συνεπάγεται σημάδια στο πρόσωπο που κάνουν έντονα αισθητή την παρουσία τους.

Οι πανάδες είναι βλάβες του δέρματος μεγαλύτερης έκτασης και πιο ανοιχτόχρωμες σε σχέση με τις κηλίδες, με ασαφή συνήθως όρια και καφέ ή καφέ-κίτρινη χροιά.

Ένας σημαντικός παράγοντας εμφάνισης είναι η UV ακτινοβολία, γι αυτό είναι ιδιαίτερα συχνό το πρόβλημα σε περιοχές με μεγάλη ηλιοφάνεια. Η πρόληψη βασίζεται στην αντηλιακή προστασία του προσώπου, αλλά και τη γενικότερη αποφυγή έκθεσης στον ήλιο, ενώ η θεραπεία απαιτεί συστηματική εφαρμογή αντηλιακών και λευκαντικών προϊόντων. Ψάξαμε και βρήκαμε για εσάς εκείνα που θα σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε το σύνηθες αυτό πρόβλημα:

Skin spots fighter FB1. Beatific Skin Spots Fighter – Face Cream 

Εξαιρετική λευκαντική κρέμα προσώπου η οποία μειώνει τις χρωματικές αλλοιώσεις, αποτρέποντας την μελλοντική τους εμφάνιση και προάγοντας την ομοιόμορφη και λαμπερή επιδερμίδα. Συστηματική χρήση του Beatific Skin Spots Fighter συμβάλλει σε μία πιο φωτεινή, νεανική και λαμπερή επιδερμίδα. Βραχυπρόθεσμη δράση: οι σκούρες κηλίδες και οι δυσχρωμίες μειώνονται ορατά και η επιδερμίδα ξαναγίνεται ομοιόμορφη και φωτεινή. Μακροπρόθεσμη δράση: η επιδερμίδα προστατεύεται από μελλοντικές χρωματικές αλλοιώσεις. Η εμφάνιση των λεπτών γραμμών βελτιώνεται και η επιδερμίδα παραμένει λεία, ενυδατωμένη, νεανική και λαμπερή. Κατάλληλο για το στέρνο, τα χέρια και τα μπράτσα και για όλους τους τύπους επιδερμίδας. Χωρίς Parabens – δερματολογικά ελεγμένο.

dreamtone2. Τεχνολογία Τριπλής Δράσης DreamTone, Lancome

Η αποκλειστική Τεχνολογία Τριπλής Δράσης βασίζεται σε σημαντικές επιστημονικές ανακαλύψεις των ερευνητικών ομάδων της εταιρείας για το χρωματικό τόνο. Διατίθεται σε 3 επαναστατικές συνθέσεις και απαντά στην επιθυμία για όμορφη επιδερμίδα. Είναι το πρώτο εξατομικευμένο, ολοκληρωμένο προϊόν διόρθωσης του χρωματικού τόνου που δρα στις καφέ κηλίδες, στην έλλειψη ομοιογένειας και στις χρωματικές ατέλειες των τριών βασικών προφίλ χρωματικού τόνου που εντοπίζονται στο δυτικό κόσμο. Η Τεχνολογία Τριπλής Δράσης του DreamTone ενσωματώνει εξειδικευμένα συστατικά, κατάλληλα για κάθε ένα από τα τρία προφίλ χρωματικού τόνου.

Προφίλ Χρωματικού Τόνου 1: να στοχεύει τις αγγειακές δυσλειτουργίες και να καταπολεμά την ερυθρότητα
Προφίλ Χρωματικού Τόνου 2: να συμβάλλει στη δράση ενάντια στη θαμπή όψη
Προφίλ Χρωματικού Τόνου 3: να στοχεύει τα σημάδια από ακμή

Even-Better-Clinical-Dark-Spot-Corrector-Ad-INTL-2-1-11-1024x7683. Even Better Clinical Dark Spot Corrector, Clinique

Είναι ειδικά δημιουργημένο από δερματολόγους για να προσφέρει ασφάλεια και να είναι φιλικό προς την επιδερμίδα. Παράλληλα, κλινικές δοκιμές απέδειξαν ότι ο συγκεκριμένος ορός προσφέρει αποτελέσματα αντίστοιχα μιας θεραπευτικής αγωγής, με αποδεδειγμένη βελτίωση του χρωματικού τόνου της επιδερμίδας κατά 53%. Ακόμη και οι επίμονες σκούρες κηλίδες παρουσιάζουν βελτίωση.

Lancaster-Sun_Control-Anti_Wrinkles_Dark_Spots_Radiant_Glow_Cream_Face_SPF504. Lancaster Sun Control SPF 50+ Radiant Glow Cream

Η Τεχνολογία Melanin Inhibitor εξασφαλίζει τη μέγιστη προστασία από τον ήλιο και τις δυσχρωμίες, αντιμετωπίζοντας τις στη ρίζα τους. Η πλούσια υφή του προϊόντος ανακουφίζει τις ξηρές επιδερμίδες, χαρίζοντας απαλό και λαμπερό μαύρισμα. Το 95% όσων το δοκίμασαν δηλώνουν πως το μαύρισμα φαίνεται λαμπερό, το 91% πιστεύουν πως η επιδερμίδα τους εμφανίζεται περισσότερο ανθεκτική στην έκθεση στον ήλιο από το παρελθόν και το 69% πιστεύουν πως ο αριθμός των δυσχρωμιών έχει μειωθεί.

Untitled5. Kiehl’ s Clearly Corrective Dark Spot Solution

Ορός ταχείας δράσης, ο οποίος διορθώνει ορατά τον τόνο της επιδερμίδας και μειώνει τις καφέ κηλίδες, προκειμένου να προσδώσει συνολική λάμψη και φωτεινότητα στην επιδερμίδα, η οποία μπορεί να φαίνεται θαμπή μετά από μήνες έκθεσης στον ήλιο. Με συνεχή, καθημερινή χρήση το Clearly Corrective μπορεί να αποτρέψει το σχηματισμό νέων καφέ κηλίδων και άλλων δυσχρωμιών. Είναι εμπλουτισμένος με μια τεχνολογία κατά των συσσωρευμένων κοκκίων μελανίνης κι έτσι απαλύνει τις δυσχρωμίες και επισπεύδει το σχηματισμό νέων κοκκίων χρωστικής.