Πανελλήνιες 2021: Τι γίνεται αν μαθητής νοσήσει με κορωνοϊό εν μέσω εξετάσεων

Πανελλήνιες 2022: Ανακοινώθηκε η ημερομηνία έναρξης και το πρόγραμμα

Η αντίστροφη μέτρηση για τις Πανελλήνιες 2021 ξεκίνησε με την ανακοίνωση των ημερομηνιών έναρξης από την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως. Ειδικότερα,  οι μαθητές των ΓΕΛ θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 14 Ιουνίου ενώ οι μαθητών των ΕΠΑΛ, μια μέρα αργότερα, ήτοι στις 15 Ιουνίου.

Τι γίνεται αν μαθητής νοσήσει με κορωνοϊό εν μέσω εξετάσεων

«Υπάρχει ένα συγκεκριμένο θεσμικό πλαίσιο. Αν κάποιος πάθει οποιαδήποτε ασθένεια, τότε μπορεί να συμμετέχει στις επαναληπτικές εξετάσεις του Σεπτεμβρίου. Οι περεταίρω λεπτομέρειες θα δοθούν πλησιέστερα σε εκείνη την ημερομηνία» δήλωσε η υπουργός Παιδειας, Νίκη Κεραμέως.

Ερωτηθείσα για το ίδιο ζήτημα στο πλαίσιο της καθιερωμένης ενημέρωσης η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας κα Βάνα Παπαευαγγέλου απάντησε ότιΑναφορικά με τους μαθητές που θα νοσήσουν στις Πανελλήνιες  είναι κάτι το οποίο δεν έχει συζητηθεί. Προφανώς θα συζητηθεί και σε περιπτώσεις εξαιρετικές όπου έχει ένα παιδί χρειαστεί να νοσηλευτεί ή έχει περάσει βαριά λοίμωξη, θα υπάρξει φροντίδα. Είναι κάτι το οποίο δεν έχει συζητηθεί ακόμα, αλλά θα εκτιμηθεί και θα συζητηθεί.”