- Infokids.gr - https://www.infokids.gr -

Πανελλήνιες 2022: Οι αριστούχοι του Αγρινίου αποκαλύπτουν το μυστικό της επιτυχίας τους

Το agriniotv.gr [3]εντόπισε κάποιους από τους πρωτεύσαντες μαθητές λυκείων του Αγρινίου και φιλοξένησε τις δηλώσεις τους, με τους ίδιους να μοιράζονται τις εμπειρίες τους και κάποια από τα σχέδια τους.

Η Μαρία Ελένη Σκιαδά

Μαρία Ελένη Σκιαδά από το 3ο ΓΕΛ Αγρινίου στοχεύει στη Νομική Αθήνας.

«Το πιο δύσκολο είναι ο περιορισμένος ελεύθερος χρόνος, το πρόγραμμα είναι συγκεκριμένο. Πρέπει να γυρίσεις από το σχολείο, να διαβάσεις, να πας φροντιστήριο .Μία ρουτίνα πάρα πολύ δύσκολη. Δεν μπορείς να ανταποκριθείς αν διαβάζεις μόνο την τελευταία χρονιά, χρειάζεται προσπάθεια ετών,  σε όλο το λύκειο. Οι βάσεις πρέπει να υπάρχουν, πρέπει να υπάρχει ωστόσο και προγραμματισμός και να διαθέτεις υπομονή, πείσμα και από την αρχή να θέτεις τους στόχους σου», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Η Αναστασία Κάκου

Η Αναστασία Κάκου, από το 5ο Λύκειο , βάζει πλώρη για την Ιατρική Ιωαννίνων.

«Ήταν γενικά μία δύσκολη χρονιά, γυρίσαμε πίσω στην καθημερινότητά μας μετά από τον κορωνοϊό. Δεν είχα  άγχος κατά την διάρκεια της χρονιάς, όμως τους δύο τελευταίους μήνες -λόγω της πίεσης- προσπαθούσα να διατηρήσω την ψυχραιμία μου. Απαραίτητη η σκληρή δουλειά, να μην υπάρχουν κενά από τα προηγούμενα χρόνια και αυτό έχει μεγάλη σημασία,  διάβασμα και ψυχραιμία για να μην μας καταβάλλει το άγχος», λέει.

Ο Ελευθέριος Λαζαρίνης

Ο Λευτέρης Λαζαρίνης ,από το 2ο ΓΕΛ Αγρινίου, σκέφτεται τη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών του ΕΜΠ.

«Απαιτείται προσπάθεια όχι μόνο την τελευταία χρονιά αλλά σίγουρα όλες τις χρονιές του λυκείου, με σωστό διάβασμα και οργάνωση του χρόνου. Υπήρχε άγχος τη φετινή χρονιά περισσότερο από τις προηγούμενες», αναφέρει.

Η Λαμπρινή Καντερέ

 Η Λαμπρινή Καντερέ, από το 2ο ΕΠΑΛ Αγρινίου, επιθυμεί την εισαγωγή της  στην Ιατρική. «Με ένα πρόγραμμα όλα έβγαιναν. Ήταν δύσκολο, υπήρχε αρκετό διάβασμα και λιγότερες εξόδους. Χρειαζόταν σίγουρα αρκετή προσπάθεια και την φετινή αλλά και τις προηγούμενες χρονιές. Υπήρχε άγχος αλλά αντιμετωπιζόταν», σχολιάζει.

Η Κωνσταντίνα Σουλιώτη

Η Κωνσταντίνα Σουλιώτη, από το 2ο ΕΠΑΛ Αγρινίου , επιθυμεί να γίνει νηπιαγωγός.

«Με δυσκόλεψε λίγο ο προγραμματισμός και  με τον κορωνοϊό- που  δυσκόλεψε -πολλά παιδιά, μας έκαναν να νιώσουμε περισσότερο πιεσμένοι. Ωστόσο με συγκέντρωση και σωστό προγραμματισμό και σκληρή δουλεία μπορούμε να καταφέρουμε αυτό που επιθυμούμε. Χρειάζεται και τα προηγούμενα χρόνια να γίνει μια προετοιμασία όχι όσο έντονη όσο φέτος. Θέλω να γίνω νηπιαγωγός και θα προτιμούσα στην Πάτρα γιατί είναι η αδερφή μου εκεί και θέλω να μείνω μαζί της», δηλώνει στο agriniotv.gr.

Ο Αθανάσιος Ζάγκας

O Θάνος Ζάγκας από το 2ο ΕΠΑΛ Αγρινίου εκφράζει την ικανοποίηση του για την επίδοση που κατέγραψε και στόχο έχει την φαρμακευτική.

«Σίγουρα φέτος υπήρχαν αρκετές δυσκολίες και εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης -και γενικότερα οι πανελλήνιες είναι μία δύσκολη διαδικασία -όμως τα βγάλαμε εις πέρας και καταφέραμε να πετύχουμε τους στόχους μας. Χρειάζεται σίγουρα συστηματικό διάβασμα, προσήλωση στο στόχο. Όχι μόνο  διάβασμα, χρειάζεται και ξεκούραση και μια βόλτα. Η επιτυχία θέλει τρόπο αλλά η σκληρή δουλεία είναι αναπόσπαστο μέρος της. Θα ήθελα να περάσω φαρμακευτική στην Αθήνα ή στην Πάτρα γιατί με ενδιαφέρει το αντικείμενο και πιστεύω θα μπορέσω να αποδώσω πολύ καλά στη σχολή», τονίζει.

Ο Δημήτριος Μολώνης

Ο Δημήτριος Μολώνης , από το 1ο ΕΠΑΛ Αγρινίου, θέλει να γίνει πυροσβέστης.

«Με δυσκόλεψε η ύλη γιατί προστέθηκαν και άλλα πράγματα σε σχέση με πέρυσι. Χρειάζεται ένα πρόγραμμα, διάβασμα και πίστη σε αυτό που θες να κάνεις. Υπήρχε άγχος για τις πανελλήνιες και η πρώτη μου επιλογή είναι η πυροσβεστική», επισημαίνει.

H Ευτυχία Κανατσούλη

Η Ευτυχία Κανατσούλη, από το Μουσικό Σχολείο, ενδιαφέρεται για τη Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

«Η φετινή χρονιά ήταν απαιτητική και προφανώς είχε τις δυσκολίες της αλλά εν τέλει όλα καλά. Φυσικό ήταν να υπάρχει πίεση και άγχος αλλά όλα σε διαχειρίσιμα πλαίσια, με μεθοδικότητα οργάνωση και προσήλωση στον στόχο.  Ή διαδικασία των πανελληνίων είναι απλή και λιγότερο ψυχοφθόρα απ’ ότι νομίζουμε.

Οι συμβουλές μου για τα υπόλοιπα παιδιά που θα δώσουν είναι να είναι απόλυτα συγκεντρωμένοι στον στόχο τους, να έχουν πίστη στον εαυτό τους και να νιώθουν υπερήφανοι για την προσπάθεια τους. Εμπόδια και δυσκολίες υπάρχουν πάντα αλλά με υπομονή και επιμονή τα ξεπερνούν και αποκτούν αυτοπεποίθηση για τον εαυτό τους, καθώς στο τέλος όλοι θα βρουν τον δρόμο τους», αναφέρει.

Διαβάστε επίσης:

Aπίστευτη τραγωδία: Μπαμπάς αυτοκτόνησε όταν πέθανε το 18 μηνών παιδί του – Το ξέχασε μέσα στο κάθισμα αυτοκινήτου [4]

Παλλήνη: Άγριο ξύλο μεταξύ ανηλίκων – Στο νοσοκομείο τραυματισμένοι 2 έφηβοι [5]

Ιδρώνει το εφηβάκι σας; Το «σωτήριο» κόλπο για να αφαιρέσετε στάμπες και μυρωδιές [6]

Πανελλήνιες 2022: Η 48χρονη μητέρα και νοσηλεύτρια σάρωσε στη βαθμολογία και ετοιμάζεται για το Πανεπιστήμιο Αιγαίου! [7]