- Infokids.gr - https://www.infokids.gr -

Πανελλήνιες 2022: Οι μαθητές από την Κρήτη που “έπιασαν κορυφή” στη βαθμολογία και βάζουν πλώρη για το Πανεπιστήμιο

Μαθητές  από σχολεία του Ηρακλείου Κρήτης που συγκέντρωσαν υψηλές βαθμολογίες μιλούν για τη «συνταγή» της επιτυχίας και τους δρόμους που ανοίγονται μπροστά τους μετά την ανακοίνωση των βαθμών. Κόπιασαν, μπορούν να χαμογελούν περήφανοι και αποδεικνύουν πως τα όνειρα είναι πιο δυνατά από κάθε πανδημία. [2]

Ένας πολυτάλαντος μουσικός είναι ο Πέτρος Ραφαήλ Στεφανάκης, από το Λύκειο Ν. Αλικαρνασσού, ο οποίος αρίστευσε στις εξετάσεις και θέλει να αφιερωθεί στη μεγάλη του αγάπη, τη μουσική. Στόχος του είναι το Τμήμα Μουσικών Σπουδών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Παίζει κλασική κιθάρα, μπάσο, μπουζούκι, πιάνο, εκτός των άλλων, φυσικά, και θέλει να ασχοληθεί με τη σύνθεση

Εκτός από το … πεντάγραμμο, του άρεσε να μελετά και τα μαθήματά του, κατάφερνε να συνδυάζει διάβασμα και εξόδους, τα βράδια είτε μόνος είτε με φίλους επέλεγε να κάνει βόλτες για να μπορεί να ξεσκάει. Όταν, όμως, διάβαζε, πέταγε, όπως λέει, το κινητό του στην άλλη άκρη του δωματίου για να είναι συγκεντρωμένος αναφέρει στο cretalive.gr. [3]

Πλώρη για στρατιωτικές σχολές ή σχολές των σωμάτων ασφαλείας βάζει ο Λάμπι Σιμακάι, από το Λύκειο Ν. Αλικαρνασσού. Ο ίδιος κατάγεται από την Αλβανία, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κρήτη. Από μικρός του άρεσε η πειθαρχία, για αυτό επιλέγει τον συγκεκριμένο κλάδο. Διάβαζε αρκετά, όμως, δε στερήθηκε ό,τι του αρέσει, κατάφερε να συνδυάζει τις υποχρεώσεις με τη διασκέδασή του.

Ο Μανώλης Τζαγκαράκης, από το 2ο Λύκειο Ηρακλείου, θέλει να σπουδάσει Ηλεκτρολόγος Μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, ή στο Πολυτεχνείο Κρήτης στα Χανιά. Διαφορετικά, σκέφτεται την επιλογή της Επιστήμης Υπολογιστών στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, στο Ηράκλειο.

Του αρέσουν τα μαθήματα στα συγκεκριμένα Τμήματα, από ερασιτεχνικές ασχολίες του διαπίστωσε ότι του αρέσει ο προγραμματισμός, θέλει να ασχοληθεί με αυτόν τον κλάδο, τον οποίο θεωρεί ενδιαφέρων. Οι καταλήψεις και οι απουσίες των καθηγητών, λόγω πανδημίας, ήταν πρόβλημα για την προετοιμασία του, όμως, με διάβασμα και υπομονή τα κατάφερε!

Η Ειρήνη Θεργιάκη ήταν σημαιοφόρος στο 4ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Ηρακλείου. Αρχικά, είχε βάλει ως στόχο έναν καλό βαθμό απολυτηρίου. Το σχολείο ήταν για την ίδια ένας τρόπος να αξιοποιήσει δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο της αλλά πλέον θέλει να έχει ένα «χαρτί» στην αγορά εργασίας. Είναι κομμώτρια και βλέπει πως ο κλάδος αντιμετωπίζει προβλήματα.

Θέλει να σπουδάσει στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Τουρισμού στο ΕΛΜΕΠΑ στο Ηράκλειο. Όπως λέει, αποκόμισε τις καλύτερες εντυπώσεις από το σχολείο, οι καθηγητές αγαπούν αυτό που κάνουν και φαίνεται στο αποτέλεσμα των εξετάσεων.

Διαβάστε επίσης:

Μικρές συμβουλές για τον… γονιό που ξέχασε πώς ήταν ως παιδί το καλοκαίρι [4]

Όλα όσα θα κάνουν ευχάριστες και ξέγνοιαστες τις οικογενειακές καλοκαιρινές διακοπές [5]

Πανελλήνιες 2022: O Iρανός πρόσφυγας που “σάρωσε” στη Μυτιλήνη – Συγκέντρωσε 18.250 μόρια [6]

Οι παππούδες που περίμεναν αυτές τις διακοπές πώς και πώς και μετά… ήρθε η ΔΕΗ [7]