Πανεύκολες Χριστουγεννιάτικες κατασκευές!

χριστουγεννιάτικες κάλτσες

Από τις ομορφότερες στιγμές των Χριστουγέννων, είναι η ώρα που καθόμαστε με τα παιδιά μας και κατασκευάζουμε παρέα όμορφα χειροποίητα στολίδια!
Είναι οι στιγμές που μοιραζόμαστε μαζί τους για να δημιουργήσουμε, να εκμεταλλευτούμε και να καλλιεργήσουμε την φαντασία, να δούμε στα πρόσωπά τους το χαμόγελο για το δημιούργημά τους.
Με κόλλα, και μικροαντικείμενα, πολλή αγάπη και φαντασία, πάμε να δούμε τι μπορούμε να φτιάξουμε.

χριστουγεννιάτικες κατασκευές

Τι πιο απλό από το να μαζέψουμε λίγα κουκουνάρια και απλά να τα κρεμάσουμε από μια κορδελίτσα! Έτσι, ετοιμάζουμε εύκολα, όμορφα και ιδιαίτερα στολίδια για το δέντρο, τις πόρτες των δωματίων αλλά και τις
ντουλάπες μας! Με την υπογραφή του παιδιού μας!

Ένα υλικό ιδανικό για χριστουγεννιάτικες δημιουργίες, είναι  η τσόχα! Φύλλα τσόχας θα βρείτε στα βιβλιοπωλεία και στα μεγάλα καταστήματα παιχνιδιών (π.χ. Jumbo, Max).
Κόψτε την τσόχα στο σχέδιο που επιθυμείτε – μπάλα, μπότα, έλατο… Και μετά μπορείτε να τα στολίσετε ράβοντας πάνω τους πολύχρωμα κουμπάκια ή κορδελίτσες. Επίσης, μπορείτε να κόψετε μικρότερα σχέδια στην τσόχα και να τα κολλήσετε στο αρχικό σας μεγάλο στολίδι.
Κατόπιν, ράψτες τους μια κορδελίτσα ώστε να μπορείτε να τα κρεμάσετε!

κουκουνάρι

Ετσι απλά, με λίγα φύλλα τσόχας, κουμπιά, κόλλα και κλωστή, θα δημιουργήστε υπέροχα διακοσμητικά. Και το κυριότερο, το μικρό αγαπημένο σας πλάσμα θα καμαρώνει για τις δημιουργίες του! Κι εσείς για αυτό!