Πανικός στα Καλάβρυτα – Εξαφανίστηκε 10χρονος που πήγε να μαζέψει μανιτάρια

Αναβρασμός επικρατεί τις τελευταίες ώρες στα Καλάβρυτα καθώς ένα 10χρονο παιδί αγνοείται στα ορεινά της περιοχής.

Το χρονικό της υπόθεσης

Ο 10χρονος Δημήτρης Π. εξαφανίστηκε στην περιοχή Σούβαρο και στις αρχές έχει σημάνει συναγερμός για να βρεθεί άμεσα το παιδί. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του tempo24, το παιδί είχε πάει στην περιοχή μαζί με την μητέρα του και την αδερφή του για να μαζέψουν μανιτάρια, γύρω στις 12.00 το μεσημέρι. Μία ώρα μετά, η μητέρα και η αδερφή του διαπίστωσαν ότι δεν είναι πουθενά το μικρό αγόρι.

Αμέσως ειδοποίησαν την Αστυνομία και την Πυροσβεστική και ξεκίνησαν οι έρευνες στο πυκνό ελατοδάσος, στο οποίο αξίζει να σημειωθεί ότι είναι περιορισμένη η ορατότητα. Στο σημείο βρίσκονται 15 πυροσβέστες με 3 οχήματα. Στις έρευνες συμμετέχει ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος της ΕΜΑΚ για τον εντοπισμό ανθρώπων, μονάδες της Αστυνομίας και εθελοντές ορειβατικών συλλόγων με εκπαιδευμένους σκύλους.

Στην αναζήτηση του παιδιού, συμμετέχουν και κάτοικοι του χωριού. Οι έρευνες είναι σε εξέλιξη σε μια μεγάλη «ακτίνα», από το χωριό, μέχρι το χιονοδρομικό… Το καλό «σενάριο» λέει ότι ίσως το παιδάκι να έχει χάσει τον προσανατολισμό του μέσα στο δάσος…