Αρχική Νέα Πάπας Φραγκίσκος: Βάφτισε μωρό εκτός θρησκευτικού γάμου

Πάπας Φραγκίσκος: Βάφτισε μωρό εκτός θρησκευτικού γάμου

article-2538097-1A97CD0C00000578-430_634x421Άλλο ένα περιστατικό άξιο συγχαρητηρίων συνέβη χθες κατά τη διάρκεια τελετής στην Καπέλα Σιστίνα στη Ρώμη, όπου ο Πάπας Φραγκίσκος βάφτισε ένα μωράκι εκτός θρησκευτικού γάμου.

Στην τελετή συμμετείχαν 31 ακόμα ζευγάρια με τα μωρά τους, στα πλαίσια του παραδοσιακού βαπτίσματος του Κυρίου για τον εορτασμό της ημέρας του Αγίου Ιωάννη.

Οι γονείς της επτά μηνών Τζούλια έχουν παντρευτεί με πολιτικό γάμο, γεγονός το οποίο θα ήταν απαγορευτικό για πολλούς ιερείς όσον αφορά τη βάφτιση της κορούλας τους. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν ισχύει για τον Πάπα Φραγκίσκο που συναίνεσε πρόθυμα στην επιθυμία του ζευγαριού.

POPEΟ ποντίφικας από την Αργεντινή έχει ήδη ταχθεί υπέρ της συγκεκριμένης τακτικής, ενθαρρύνοντας τους ιερείς να βαφτίζουν τα παιδιά των άγαμων γυναικών προκειμένου να ενταχθούν στη χριστιανική πίστη, καλώντας εκείνους που αρνούνται «υποκριτές».

“Εσείς οι γονείς είστε εκείνοι που έχετε το καθήκον να μεταδώσετε την πίστη στα παιδιά σας κι εκείνα με τη σειρά τους στα δικά τους παιδιά και εγγόνια, συνεχίζοντας την αλυσίδα της πίστης. Αυτή είναι η πιο όμορφη κληρονομιά που θα μπορούσατε να τους αφήσετε”, ήταν τα λόγια του Πάπα Φραγκίσκου σύμφωνα με το δίκτυο του Βατικανού.

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της βάφτισης παρότρυνε τις μαμάδες να ταΐσουν τα μωρά τους, επιβεβαιώνοντας για άλλη μια φορά τη θετική στάση του απέναντι στο ζήτημα του δημόσιου θηλασμού.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.