Αρχική InfoMommy Νέα Παραγουάη: Εμπλοκή στο ζήτημα της άμβλωσης του 10χρονου κοριτσιού που άφησε έγκυο ο πατριός μετά από βιασμό

Παραγουάη: Εμπλοκή στο ζήτημα της άμβλωσης του 10χρονου κοριτσιού που άφησε έγκυο ο πατριός μετά από βιασμό

Pregnant_woman2Ο υπουργός Υγείας της Παραγουάης Αντόνιο Μπάριος δήλωσε χθες ότι απορρίπτει το ενδεχόμενο ένα κορίτσι 10 ετών, το οποίο είχε βιαστεί από τον πατριό του και είναι έγκυος 23 εβδομάδων, να κάνει άμβλωση.

“Εάν γινόταν άμβλωση, θα έπρεπε να είχε γίνει πριν από την 20ή εβδομάδα. Η κύηση δεν θα διακοπεί”, δήλωσε ο υπουργός Υγείας σε δημοσιογράφους. Η 10χρονη, η οποία έχει εισαχθεί για παρακολούθηση στο νοσοκομείο του Ερυθρού Σταυρού στην Ασουνσιόν, είχε βιαστεί από τον σύντροφο της μητέρας της.

“Όσον αφορά την άμβλωση, εξηγήσαμε ότι είναι εντελώς εκτός συζήτησης. Το υπουργείο Υγείας διαφωνεί πλήρως” με την άποψη ότι θα έπρεπε να γίνει άμβλωση, επέμεινε. Το παράρτημα της μη κυβερνητικής οργάνωσης Διεθνής Αμνηστία στην Παραγουάη έχει ξεκινήσει μια δημόσια εκστρατεία, χρησιμοποιώντας την ετικέτα #NiñaEnPeligro, ώστε να αποτραπεί το ενδεχόμενο το κορίτσι να αναγκαστεί να ολοκληρώσει την κύηση.

Η ΜΚΟ υποστηρίζει ότι με βάση το διεθνές δίκαιο, η υπόθεση αυτή συνιστά μια περίπτωση “βασανισμού ή ατιμωτικής μεταχείρισης”, όπως αυτή ορίζεται στη Σύμβαση κατά των Βασανιστηρίων και Άλλων Μορφών Σκληρής, Απάνθρωπης ή Εξευτελιστικής Μεταχείρισης του ΟΗΕ.

Το Σύνταγμα της Παραγουάης απαγορεύει τις αμβλώσεις εξαιρουμένων μόνο περιπτώσεων κινδύνου για τη ζωή της μητέρας και, ακόμη και σε αυτή την περίπτωση, μόνον μέχρι την 20ή εβδομάδα της κύησης.

“Η διάγνωση της κύησης αυτού του κοριτσιού μας γνωστοποιήθηκε την 21η εβδομάδα. Εάν έπρεπε να γίνει άμβλωση, θα έπρεπε να είχε γίνει πριν από την 20ή εβδομάδα. Σήμερα, βρισκόμαστε στις 23”, είπε ο Μπάριος.

Ο Ανίμπαλ Περίς, πρύτανης της ιατρικής σχολής του πανεπιστημίου της Παραγουάης, δήλωσε ότι το παιδί μπορεί να ολοκληρώσει ομαλά την κύηση. Ο Περίς, ο οποίος είναι επίσης διευθυντής του νοσοκομείου Clinicas, ή “νοσοκομείου των φτωχών”, όπως είναι γνωστό, αποκάλυψε ότι το 2014 στο νοσηλευτικό ίδρυμα εισήχθησαν 14 κορίτσια μεταξύ 9 και 15 ετών που κυοφορούσαν και ότι κανένα δεν αντιμετώπισε πρόβλημα. Πρόσθεσε ότι η 10χρονη θα μπορούσε να γεννήσει με καισαρική για να αποφευχθούν επιπλοκές.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε την 21η Απριλίου, όταν εξετάσεις που έγιναν σε νοσοκομείο παίδων της Ασουνσιόν έδειξαν ότι η ασθενής, που είχε εισαχθεί διότι υπήρχαν φόβοι πως είχε όγκο στην κοιλιακή χώρα, στην πραγματικότητα ήταν έγκυος. Η μητέρα έχει προφυλακιστεί διότι έδωσε ψευδείς πληροφορίες για τον σύντροφό της, ο οποίος διαφεύγει τη σύλληψη. Η γυναίκα κατηγορείται για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου και παρακώλυση της δικαιοσύνης.

Το νοσοκομείο του Ερυθρού Σταυρού, το οποίο ειδικεύεται στις γεννήσεις, ανέφερε ότι το κορίτσι, το οποίο θα κλείσει τα 11 μέσα στον Μάιο, ακολουθεί ειδική δίαιτα, πλούσια σε σίδηρο, ασβέστιο και βιταμίνες, ενώ δέχεται παράλληλα ψυχολογική στήριξη.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.