Αρχική InfoMommy Υγεία "Παραλίγο να πεθάνω αλλά δεν σταμάτησα να θηλάζω..." - Διαβάστε την ιστορία της γενναίας μητέρας!

"Παραλίγο να πεθάνω αλλά δεν σταμάτησα να θηλάζω..." - Διαβάστε την ιστορία της γενναίας μητέρας!

GoodHealth_Cannon_CassandraFellingham054.jpgΟ θηλασμός έχει αποδειχθεί ότι έχει πολλά οφέλη για την υγεία της μητέρας και του μωρού και η Cassandra Fellingham είναι ευτυχισμένη και υπερήφανη που ήταν σε θέση να θηλάσει τα τρία παιδάκια της! Ωστόσο, πριν από δύο χρόνια και ενώ θήλαζε το τρίτο μωρό της, η 34χρονη γυναίκα διαγνώσθηκε με μια πάθηση που σχεδόν την σκότωσε!

Πιο συγκεκριμένα, είχε αναπτύξει μαστίτιδα που επηρεάζει μία στις δέκα γυναίκες που θηλάζουν και συμβαίνει όταν μικρόβια μολύνουν κάποιο λοβό του αδένα του στήθους. Το σημείο του στήθους που έχει μολυνθεί είναι κόκκινο, ζεστό και σκληρό όπως όταν κάποιος γαλακτοφόρος πόρος έχει φράξει, στα συμπτώματα όμως προστίθεται και υψηλός πυρετός, πόνοι στις αρθρώσεις και αίσθημα κόπωσης και κατάπτωσης.

Εάν η μαστίτιδα δεν αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά, μπορεί να συσσωρευτεί πύον στο μαστό και να δημιουργηθεί απόστημα. Για να φύγει το απόστημα, πρέπει να γίνει χειρουργική αποστράγγιση. Ο γιατρός μπορεί να προτείνει αντιβίωση, εάν η μαστίτιδα οφείλεται σε λοίμωξη από βακτήρια, παυσίπονα για να υποχωρήσει άμεσα ο πόνος ή αλλαγή στη μέθοδο θηλασμού ώστε να αδειάζει όλο το γάλα. Απαιτείται επίσης αρκετή ξεκούραση, χρήση υποστηρικτικού στηθόδεσμου, αυξημένη κατανάλωση υγρών και εφαρμογή ζεστής κομπρέσας επάνω στο μαστό.

GoodHealth_Cannon_CassandraFellingham014.jpgΗ Cassandra γνωρίζει τα συμπτώματα της μαστίτιδας πολύ καλά, αφού υπέφερε και με το πρώτο της παιδί (15 ετών σήμερα) και με το δεύτερο (5 ετών σήμερα). Έτσι, όταν θήλαζε το τρίτο παιδάκι της και άρχισε να αισθάνεται αδιαθεσία, ήξερε περί τίνος πρόκειται: "Όταν ο Jensen ήταν οκτώ εβδομάδων, είχα ξανά το γνωστό πόνο στο αριστερό στήθος μου και άρχισα να αισθάνομαι σαν να έχω γρίπη. Ήξερα χωρίς αμφιβολία ότι ήταν πάλι μαστίτιδα".

Τότε, κάλεσε το γιατρό της ο οποίος λόγω του ιστορικού της χορήγησε αντιβίωση. Όμως, ενώ με τα δύο πρώτα παιδιά το φάρμακο έδρασε γρήγορα, αυτή τη φορά δεν το έκανε. Παρά την κατάστασή της, η Cassandra ήταν πρόθυμη να συνεχίσει το θηλασμό: "Είχα διαβάσει πολλά για τη μαστίτιδα και ήξερα ότι ο καλύτερος τρόπος για να συνέλθω ήταν να συνεχίσω να θηλάζω". Τρεις ημέρες αργότερα, η κατάσταση της γυναίκας επιδεινώθηκε δραματικά. Δεν μπορούσε να αναπνεύσει και άρχισε να χάνει τις αισθήσεις της. Αμέσως μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου ύστερα από τις απαραίτητες εξετάσεις αίματος οι γιατροί διέγνωσαν σηψαιμία. Όταν η σήψη του αίματος συμβαίνει, το ανοσοποιητικό σύστημα πυροδοτεί μια σειρά αντιδράσεων, συμπεριλαμβανομένης της φλεγμονής, του οιδήματος και της πήξης του αίματος, πράγμα το οποίο μπορεί να σημαίνει ότι διακόπτεται η παροχή αίματος προς τα ζωτικά όργανα. Αν δεν αντιμετωπιστεί γρήγορα, η σήψη μπορεί να οδηγήσει στο θάνατο.

Ύστερα από πέντε ημέρες, η 34χρονη γυναίκα επέστρεψε στο σπίτι της οικογένειας και συνέχισε τη λήψη αντιβιοτικών από το στόμα. Το στήθος της ήταν ακόμα ερεθισμένο, αλλά συνέχισε να θηλάζει το μωράκι της. "Θεωρώ ότι ήμουν απλά άτυχη εκείνη τη φορά. Ο θηλασμός τη δεδομένη στιγμή ήταν ό,τι καλύτερο για το μωρό μου και δεν είχα σκοπό να αφήσω τη μαστίτιδα να με σταματήσει".


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.