Αρχική Παιδικά Εργαστήρια "Παραμύθια για της καρδιάς μας την αλήθεια" - Εργαστήρι αφήγησης και δημιουργίας παραμυθιού για παιδιά (από 4 ετών)

"Παραμύθια για της καρδιάς μας την αλήθεια" - Εργαστήρι αφήγησης και δημιουργίας παραμυθιού για παιδιά (από 4 ετών)

Picture 6
Tα παιδιά, με οδηγό τους τη Ζωή Νικητάκη, παραμυθού, εικαστικό – εικονογράφο, συγγραφέα, ανακαλύπτουν το θαυμαστό μονοπάτι της αφήγησης των λαϊκών παραμυθιών που μεταδίδονταν από στόμα σε στόμα και από γενιά σε γενιά και μυούνται στις μαγικές συνταγές της τέχνης των παραμυθάδων.
Χρησιμοποιούν ως όχημα τα μαγικά δώρα της τέχνης για να αφηγηθούν, να γράψουν και να εικονογραφήσουν το δικό τους παραμύθι, και έτσι να μιλήσουν για τα όνειρά τους, αλλά και για όσα τα απασχολούν και τα πονούν. Ξεδιπλώνουν τις καλλιτεχνικές ανησυχίες τους και δημιουργούν εμπνεόμενα από το μαγικό κόσμο της φαντασίας και των ονείρων που συναντούν στα παραμύθια.
Στόχος του εργαστηρίου είναι να καλλιεργηθεί η ευαισθησία και η έκφραση, να ενεργοποιηθεί η φαντασία και να ενισχυθεί η δημιουργικότητα, μα και η περιβαλλοντική συνείδηση και ευαισθητοποίηση των παιδιών μέσα από τη γνώση, την αλήθεια, αλλά και την ποίηση που μπορεί να κρύβουν τα παραμύθια. Ταυτόχρονα τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε άμεση επαφή με την τέχνη της αφήγησης, της συγγραφής και της εικονογράφησης ενός παραμυθιού και να αποκτήσουν βιωματική εμπειρία.
Picture 29
Το εργαστήρι παραμυθιού στοχεύει επίσης να γνωρίσουν τα παιδιά πως τα παραμύθια είναι ένα παράθυρο στον κόσμο, καθώς διασώζουν τη γλώσσα, τις λαϊκές παραδόσεις, τα ήθη και τα έθιμα κάθε τόπου και κάθε λαού. Δημιουργούν γέφυρες μεταξύ των ανθρώπων από τη μια άκρη του πλανήτη στην άλλη, μας μεταφέρουν τις απόψεις για τη ζωή και τις σχέσεις των ανθρώπων και ενεργοποιούν την πίστη μας πως όπως στα παραμύθια, έτσι και στη ζωή τα πάντα είναι δυνατά, ακόμα και εκείνα που αδύνατα φαντάζουν.
 
Η Ζωή Νικητάκη σπούδασε κλασική φιλολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, μαθήτευσε κοντά στη ζωγράφο – χαράκτρια, Μάχη Δημοπούλου και στο εργαστήρι του Τάσου Ρήγα κάνοντας σπουδή στο ελεύθερο σχέδιο και στο σχέδιο του γυμνού μοντέλου.
Παρακολούθησε κατά καιρούς σεμινάρια σχετικά με παιδαγωγικά αλλά και καλλιτεχνικά θέματα, όπως με την ενδυματολογία, την κατασκευή κούκλας, κλπ.
Εργάστηκε επί σειρά ετών με μεράκι και αγάπη πολλή ως φιλόλογος στο χώρο της φροντιστηριακής εκπαίδευσης. Από το 2006 ως το 2014 εργάστηκε στο Μουσείο Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης ως μουσειοπαιδαγωγός και εικονογράφος σχεδιάζοντας και υλοποιώντας καθημερινά εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά.
Ως εικονογράφος έχει συνεργαστεί με το Υπουργείο Παιδείας, την Actionaid Ελλάς, τους Ερευνητές της εφημερίδος Καθημερινής, τον Πανελλήνιο Σύλλογο Οικογενειών για τη Ψυχική Υγεία, το Μουσείο Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης, κλπ. Για την Actionaid Ελλάς μεταξύ άλλων έχει εικονογραφήσει  το διαπολιτισμικό πρόγραμμα «Παιδιά του κόσμου – Πολίτες του κόσμου» σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, το οποίο διανεμήθηκε στα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας και στα σχολεία των ομογενών του εξωτερικού. Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος, εικονογράφησε και επιμελήθηκε το βιβλίο «Τα παραμύθια ταξιδεύουν».

Περισσότερα στοιχεία για την ίδια μπορείτε να βρείτε στους ιστότοπους:
www.facebook.com/ zoe nikitaki

www.zoenikitaki.com

Πού θα πραγματοποιηθούν τα σεμινάρια:
Στη Συμμορία του Ήλιου, χώρο έκφρασης και τεχνών
Δημοφώντος 136, Άνω Πετράλωνα
τηλέφωνα επικοινωνίας: 6947016653 και 6974828873
www.symmoriatouiliou.com

Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.