Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης δίνει την Παραμυθοσυνταγή για να φτιάξουμε το δικό μας παραμύθι! Το καλύτερο παραμύθι θα “ταξιδέψει” ένα Σαβ/κο στο Πέταλο Ευβοίας.

Το infokids.gr συνεργάζεται με την παραμυθού Σάσα Βούλγαρη και το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης για να “τρέξει” ένας καινούργιος διαγωνισμός.

Παιδιά, ετοιμαστείτε να φτιάξετε με τα “υλικά” που θα σας δώσει η Σάσα μια ολόδική σας ιστορία, αφού επιστρατεύσετε τη φαντασία σας. Στο τέλος, ένα υπέροχο ταξίδι με διαμονή στο Πέταλο, το κέντρο ελεύθερης ιππασίας στην Εύβοια, το Σαββατοκύριακο 24-25 Απριλίου θα περιμένει το καλύτερο παραμύθι, έτσι για να ξεσκάσουν λίγο τα παιδιά για το χρόνο που αφιέρωσαν συγγράφοντας! Αλλά και για τους υπόλοιπυς τυχερούς υπάρχουν δώρα, οπότε, ουδείς παραπονεμένος. Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης θα δώσει 5 διπλές προσκλήσεις σε 5 παιδιά να μοιραστούν με τους γονείς ή κάποιο φίλο τους τις ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες αφηγήσεις παραμυθιών στο Μουσείο. Και ακόμη ένα αγόρι κα ιένα κορίτσι θα κερδίσουν από ένα σετ καλλυντικών από τα καταστήματα AROMA.

Λίγα λόγια για το “Πέταλο”
το «ΠΕΤΑΛΟ» είναι ένα κέντρο ελεύθερης ιππασίας στη Βόρεια Εύβοια και συγκεκριμένα σε μια έκταση 15 στρεμμάτων, η οποία βρίσκεται στους πρόποδες του όρους Τελέθριο και διαρρέεται από έναν μικρό χείμαρρο, ο οποίος πηγάζει μέσα από το καταπράσινο δάσος. Ταυτόχρονα σε απόσταση 4 χλμ. βρίσκεται το χωριό Ωρεοί, που λούζεται στα καταγάλανα νερά του βόρειου Ευβοϊκού. Η διαμονή πραγματοποιείται σε παραδοσιακούς ξενώνες. Η φιλική οικογενειακή ατμόσφαιρα και η υψηλής ποιότητας εξυπηρέτηση θα σας μείνουν αξέχαστα!

Αλλά τώρα θα αφήσουμε την ίδια τη Σάσα, την παραμυθού, να μας μυήσει στο μαγικό κόσμο των παραμυθιών, μέσα από τις  ιστορίες και τα μυστικά που κρύβουν τα εκθέματα του μουσείου. Για να δούμε…

Γεια σας! Είμαι η Σάσα και είμαι παραμυθού!
Λέω τις ιστορίες μου σε διάφορα μέρη για μικρούς και μεγάλους, αλλά πιο πολύ μου αρέσουν τα Μουσεία. Μου αρέσουν γιατί είναι γεμάτα κρυμμένες ιστορίες, που όλο μου ζητάνε να τις ανακαλύψω και να τις πω!
Να εκείνο το βραχιόλι το ολόχρυσο! Ποια όμορφη γυναίκα το φόραγε κάποτε; Πώς έμοιαζε και πώς να ήταν άραγε η ζωή της… τόσο διαφορετική και τόσο όμοια με τη δική μας!
Κι αυτό το όμορφο γυάλινο αγγείο; Τι κρυμμένα μυστικά να κουβαλούσε; Στιγμές τρυφερές και στιγμές πόνου. Στιγμές αγωνίας και φόβου… Πόσα κουβαλάει ένα τόσο δα μπουκαλάκι!

Επειδή λοιπόν μου αρέσουν τόσο οι ιστορίες είπα να σας «γαργαλήσω»λιγάκι για να φτιάξετε και σεις τις δικές σας! Και επειδή το να φτιάχνεις ιστορίες, είναι σα να μαγειρεύεις, είπα να σας προμηθέψω με λίγα υλικά!

Θα βρείτε λοιπόν πιο κάτω τα υλικά της συνταγής για να φτιάξετε ιστορίες και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποια θέλετε και να τα ανακατέψετε όπως θέλετε!
Θα βρείτε τρεις «παραμυθοσυνταγές». Προσοχή! Διαλέξτε τη μία, παίξτε με τα υλικά της, φτιάξτε την ιστορία και στείλτε την!

Κάποιες ιστορίες μπορεί να μας φανούν πιο «νόστιμες» γι’ αυτό λέμε να τις βραβεύσουμε! Προσοχή! Αυτό είναι μονάχα ένα κίνητρο για να βάλετε τα δυνατά σας. Μην απογοητευτείτε! Ο καλός παραμυθάς όπως κι ο καλός μάγειρας χρειάζονται εξάσκηση!

Και κάτι σημαντικό! Για να «μαγειρέψετε» καλύτερα την ιστορία σας, υπάρχουν κάποιες πληροφορίες που μπορείτε να βρείτε στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης για τεχνικές που έχουν σχέση με τις «συνταγές». Ίσως εκεί να χρειαστείτε τη βοήθεια κάποιου μεγάλου. Αλλά μόνον εκεί…
γιατί είμαι σίγουρη ότι στο παραμυθομαγείρεμα… ΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΤΕΧΝΙΤΕΣ!!!

Και επειδή θα αναρωτιέστε πώς μου ήρθε η ιδέα για τις συγκεκριμένες συνταγές… δείτε το πρόγραμμά μου στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης και θα καταλάβετε!

Τα υλικά σας για την Παραμυθοσυνταγή

O διαγωνισμός θα διαρκέσει μέχρι την Παρασκευή 26 Μαρτίου 2010, όπου μετά όλες οι συμμετοχές που θα προκριθούν θα μπουν στην κλήρωση που θα γίνει με τη βοήθειά σας στις 26 Μαρτίου.

Οι νικητές που θα προκύψουν μέσα από την κλήρωση θα λάβουν τα εξής δώρα:

1) Ένα Σαββατοκύριακο (24-25 Απριλίου) στο Πέταλο,το κέντρο ελεύθερης ιππασίας στην Εύβοια.
2) 5 διπλές προσκλήσεις για τα προγράμματα του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης

===============================================================

Όροι και Προϋποθέσεις Διαγωνισμού

  • Το InfoKids.gr διοργανώνει διαγωνισμό εκ του οποίου οι νικητές θα κερδίσουν τα προαναφερθέντα δώρα, με δεκτές συμμετοχές απ’ τη Δευτέρα 1 Μαρτίου 2010 έως και την Παρασκευή 26 Μαρτίου 2010 (12:00μ.μ).
  • Με τη λήξη του διαγωνισμού γίνεται η «κλήρωση» κατά την οποία ένας από εσάς (ο πρώτος που θα στείλει το σχόλιό του με 9 αριθμούς της επιλογής του – 6 νικητές και 3 αναπληρωματικοί) θα επιλέξει τους τυχερούς. Φυσικά, δεν αποκλείει τον εαυτό του από τη διαδικασία.
  • Δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό έχουν όλα τα παιδιά, πλην των παιδιών των ιδιοκτητών και των εργαζομένων στο InfoKids.gr, αποστέλλοντας τη συμμετοχής τους μέσω της αντίστοιχης φόρμας συμμετοχής. Για να είναι έγκυρη η συμμετοχή, οι συμμετέχοντες θα πρέπει να στείλουν τα πλήρη και ακριβή τους στοιχεία (ονοματεπώνυμο γονέα, e-mail) καθώς και το δικό τους παραμύθι
  • Οι συμμετοχές που θα προκριθούν θα δημοσιευτούν στο InfoΚids.gr μετά τη λήξη του διαγωνισμού.
  • Για να προκριθεί μια συμμετοχή θα πρέπει ο συμμετέχων να έχει συμπληρώσει σωστά όλα τα στοιχεία του και το παραμύθι του. Δεν θα πρέπει να έχει υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο.
  • Κάθε διαγωνιζόμενος μπορεί να συμμετάσχει όσες φορές θέλει στο διαγωνισμό, στέλνοντας βέβαια διαφορετικά παραμύθια. Έτσι αυξάνει τις πιθανοτητές του να κερδίσει.
  • Για την παραλαβή των δώρων οι νικητές θα ενημερωθούν μέσω e-mail (θα λάβουν ενημέρωση στα e-mail που έχουν δώσει) έως τις 29 Μαρτίου . Επίσης, τα ονόματα των νικητών θα δημοσιευθούν στην ιστοσελίδα του InfoKids.gr, στο σχετικό άρθρο. Εάν για οποιονδήποτε λόγο οι νικητές δεν θέλουν ή δε μπορούν να παραλάβουν το δώρο τους τότε θα ενημερωθούν οι αναπληρωματικοί.
  • Προϋπόθεση για την παραλαβή του δώρου είναι η ταυτοποίηση των στοιχείων του νικητή και η αναφορά του ότι έχει συμμετάσχει και κερδίσει στο διαγωνισμό του InfoKids.gr. Η παραλαβή του δώρου θα γίνεται με την προσκόμιση αστυνομικής ταυτότητας του γονέα του οποίου το ονοματεπώνυμο έχει συμπληρωθεί στη φόρμα συμμετοχής.
  • Ρητώς αναφέρεται ότι τα δώρα του διαγωνισμού δεν ανταλλάσσονται με χρήματα ή με άλλα αντικείμενα ίσης αξίας. Το InfoKids.gr διατηρεί το δικαίωμα να διαφοροποιήσει τους όρους της παρούσας προκήρυξης, ενημερώνοντας εγκαίρως το κοινό.
  • Διευκρινίζουμε ότι η παραλαβή των δώρων (εκτός από τη διαμονή στον Πέταλο που ισχύει μόνο για το Σαββατοκύριακο 24-25 Απριλίου 2010) θα πρέπει να γίνει εντός 1ος μήνα απ’ τη δημοσίευση των νικητών.

===============================================================

Η κλήρωση του διαγωνισμού ξεκινά με τη δική σας βοήθεια… για μεγαλύτερη διαφάνεια.
Η διαδικασία εξακολουθεί να είναι απλή και… διασκεδαστική.
Επομένως, προσέξτε και έχετε γρήγορα αντανακλαστικά: Ο πρώτος από εσάς που θα γράψει κάτω από το άρθρο του διαγωνισμού ένα σχόλιο με 5 αριθμούς από το 1 ως το 15 (όσες και οι συμμετοχές) θα έχει επιλέξει στην ουσία και τους νικητές.
Φυσικά δεν αποκλείει τον εαυτό του από τη διαδικασία της κλήρωσης, εφόσον έχει λάβει μέρος.
Έτοιμοι… φύγαμε!
Και καλή επιτυχία

Αν δεν είστε ήδη φίλοι κάντε κλικ στο κουμπί Like που βρίσκεται ακριβώς από κάτω και λάβετε μέρος στην κλήρωση.