- Infokids.gr - https://www.infokids.gr -

Παράνομη η απεργία εργαζομένων στο Παίδων Πεντέλης

Αγωγή Πλεύρη για να σταματήσει η απεργία στο Παίδων Πεντέλης

Παράνομη κηρύχθηκε η απεργία που είχαν εξαγγείλει η γιατροί στο νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης το οποίο λειτουργεί και ως mega εμβολιαστικό κέντρο για παιδιά.

Με την υπ. Αριθμ. 33/2022 απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών κηρύχθηκε παράνομη η απεργία εργαζομένων στο Παίδων Πεντέλης, κάνει γνωστό με tweet του ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.  «Οι εμβολιασμοί των παιδιών μας και η λειτουργία της δομής συνεχίζεται κανονικά» τονίζει ο κ. Πλεύρης

Αγωγή Πλεύρη για να σταματήσει η απεργία στο Παίδων Πεντέλης

O υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, προσέφυγε στη Δικαιοσύνη για την 24ωρη απεργία εν μέσω πανδημίας από ιατρούς στο Παίδων Πεντέλης [1] ώστε να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστικήπροκειμένου να διασφαλιστεί η δημόσια υγεία και να εκτελεστούν στο ακέραιο οι προγραμματισμένοι εμβολιασμοί παιδιών κατά του Covid-19 στο συγκεκριμένο νοσοκομείο.  Η εκδίκαση της υπόθεσης θα γίνει εντός της ημέρας.

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Υπουργείο τονίζεται ότι  «Ο κ. Ξανθός και ο ΣΥΡΙΖΑ ίσως επιθυμούν λόγω της 24ωρης απεργίας να μη γίνουν ή να καθυστερήσουν τα άνω των 300 ραντεβού, που έχουν προγραμματιστεί για εμβολιασμό παιδιών 5-11 ετών στο Παίδων Πεντέλης και τη μη λειτουργία κρίσιμων δομών εν μέσω πανδημίας.

Ως υπουργός Υγείας οφείλω να διασφαλίσω τη δημόσια Υγεία και την απρόσκοπτη πρόσβαση των πολιτών στο ΕΣΥ. Η προσφυγή στη δικαιοσύνη για την κήρυξη της απεργίας παράνομης και καταχρηστικής είναι αυτονόητη για την προάσπιση της Υγείας των πολιτών».

Γ. Ν. Παίδων Πεντέλης: Αντιδράσεις για την προσφυγή του υπ. Υγείας

Την αγωγή του υπουργείου Υγείας στο Πρωτοδικείο Αθηνών ώστε να κριθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία των εργαζομένων στο Παίδων Πεντέλης που διαμαρτύρονται για την διακοπή των νυχτερινών εφημεριών για όσο διάστημα παραμένει εμβολιαστικό κέντρο, καταγγέλει η αντιπολίτευση, ενώ η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η κατρακύλα της κυβέρνησης δεν έχει πάτο. Δεν έχουν δικαίωμα να την επικαλούνται αυτοί που παίζουν στα ζάρια την υγεία και τη ζωή μας καθημερινά, που δε διστάζουν να θέσουν σε κίνδυνο τη ζωή παιδιών αναστέλλοντας την 24ωρη εφημερία ενός νοσοκομείου που από τον Σεπτέμβριο έως σήμερα έχει εξετάσει πάνω από 11.000 παιδιά, από τα οποία 750 Covid θετικά, και έχει νοσηλεύσει μόνο στην Παιδιατρική Κλινική πάνω από 1300 παιδιά. Η επίδειξη πυγμής από την κυβέρνηση δείχνει ότι μας φοβούνται. Στον αυταρχισμό της κυβέρνησης απαντάμε με δυνάμωμα των αγώνων μας».

«Πρωτοφανή αντιδημοκρατρικό και αυταρχικό κατήφορο που προκαλεί και προσβάλλει τους ανθρώπους του ΕΣΥ και όλη την κοινωνία» χαρακτηρίζει ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ανδρέας Ξανθός, την προσφυγή του υπουργού Υγείας στο Πρωτοδικείο Αθηνών για να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η σημερινή 24ωρη απεργία των εργαζομένων του νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης [2].

«Την ώρα της εξελισσόμενης υγειονομικής τραγωδίας στη χώρα και της κυβερνητικής πανωλεθρίας στον έλεγχο της πανδημίας, ο υπουργός Υγείας κ. Πλεύρης αποφάσισε να ακολουθήσει την προσφιλή στον ίδιο -λόγω του ακροδεξιού του παρελθόντος- πολιτική “σιδηράς πυγμής” εναντίον των γιατρών του “Παίδων Πεντέλης”, που αντιδρούν στην αναστολή της εφημερίας του νοσοκομείου και διεκδικούν να συνεχίσουν να προσφέρουν στη δημόσια παιδιατρική περίθαλψη», σημειώνει ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Απαιτούμε από την κυβέρνηση να σταματήσει τώρα αυτήν την αθλιότητα. Αλλιώς, ο εξευτελισμός της θα γίνει τέλειος», τονίζει ο κ. Ξανθός.

«Δεν φτάνει που η κυβέρνηση θέτει εκτός εφημερίας ένα νοσοκομείο που καλύπτει σοβαρές ανάγκες του παιδικού πληθυσμού, προσπαθεί να τρομοκρατήσει και τους εργαζόμενους που το κρατάνε όρθιο και αγωνίζονται για να μη συρρικνωθούν οι υπηρεσίες που προσφέρει», αναφέρει το ΚΚΕ, σε ανακοίνωσή του, «για την αγωγή του υπουργείου Υγείας ενάντια στους εργαζόμενους του Παίδων Πεντέλης».

Το ΚΚΕ «καταγγέλλει την αγωγή για να βγει παράνομη η απεργία των εργαζομένων στο Παίδων Πεντέλης, οι οποίοι δίνουν μάχη για να κρατήσουν ανοιχτό το νοσοκομείο».

«Εδώ και τώρα να αποσυρθεί η αγωγή σε βάρος των εργαζόμενων του Παίδων Πεντέλης. Εδώ και τώρα να αποκατασταθεί η πρότερη λειτουργία του και να αναβαθμιστεί ως πλήρες, σύγχρονο, δημόσιο και δωρεάν νοσοκομείο Παίδων», καταλήγει η ανακοίνωση του ΚΚΕ.

Διαβάστε επίσης:

Οι γιατροί της γειτονιάς, δίπλα σε κάθε οικογένεια, μπαίνουν στη μάχη κατά της πανδημίας [3]

Το εξαιρετικά σπάνιο «χταπόδι κουβέρτα» εντυπωσιάζει με τον υδάτινο χορό του (video) [4]

Πλεύρης: “Οι πολίτες θα μπορoύν να κάνουν δωρεάν μοριακό τεστ (PCR)” – Αυτή είναι η διαδικασία [5]