Αρχική InfoDad Παρασκευόπουλος για δηλώσεις Πανούση: Δεν πρέπει να εξοικειώσουμε το κοινό με τέτοιες αγριότητες

Παρασκευόπουλος για δηλώσεις Πανούση: Δεν πρέπει να εξοικειώσουμε το κοινό με τέτοιες αγριότητες

mandrou1-thumb-largeΤην αντίθεση του στις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση, σχετικά με τον πατέρα της μικρής Άννυ, εξέφρασε ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος. Ο Ν. Παρασκευόπουλος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega και σχολιάζοντας τη δήλωση του Γ. Πανούση, ότι ο δράστης της δολοφονίας του κοριτσιού δεν θα επιβιώσει στις φυλακές, είπε ότι «το θέμα δεν είναι να εξοικειώσουμε το κοινό με τέτοιες αγριότητες, αλλά με τις αρχές της δικαιοσύνης».

«Πρέπει να προσέχουμε πάντοτε και την ουσία των πραγμάτων», συνέχισε ο Ν. Παρασκευόπουλος, σημειώνοντας πως «ούτε επιδοκιμάζω, ούτε αποδοκιμάζω» τη δήλωση Πανούση, αλλά, κατά τη γνώμη του σωστότερη θέση είναι να μείνουμε στις αρχές του κράτους δικαίου και να μην αφήνουμε το κοινό έρμαιο σε τέτοια ένστικτα.
Αναφερόμενος τέλος στα μέτρα ασφαλείας που έχουν ληφθεί για την αποφυγή άσκηση βίας στις φυλακές κατά του πατέρα δήλωσε ότι «οπωσδήποτε θα μπει και στην απομόνωση».

"Οι φύλακες και όλος ο μηχανισμός του σωφρονιστικού συστήματος είχε κινητοποιηθεί για να δείξει ιδιαίτερη προσοχή και να προλάβει τέτοια βίαια μέτρα μέσα στους κόλπους του σωφρονιστικού συστήματος από την πρώτη στιγμή και ήδη πριν ξεκινήσει οποιαδήποτε συζήτηση. Έχουν ληφθεί ήδη μέτρα για την αποφυγή οποιασδήποτε βίας σε αυτό τον άνθρωπο, οπωσδήποτε κάποια στιγμή χρειάζεται και η απομόνωση αλλά δεν μπορώ να σας πω τα μέτρα αναλυτικότερα", σημείωσε.
Εκτίμησε παράλληλα πως όσο κανείς εξοικειώνεται "με την ιδέα ότι στον κόσμο μας υπάρχει η βαρβαρότητα, η αγριότητα, τόσο πιο πιθανό είναι αύριο μεθαύριο να έχουμε ένα ρεφλέξ που να θυμίζει τέτοιες πράξεις".

"Θέλω να πω ότι όσο λιγότερο θυμίζουμε την αγριότητα και ότι αυτή βρίσκεται μέσα στον κόσμο μας και στην κουλτούρα μας, τόσο πιο εύκολο είναι να κάνουμε πρόληψη απέναντι σε τέτοιες ακραίες συμπεριφορές", τόνισε.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.