Αρχική InfoSchool Γυμνάσιο Παρατηρητήριο κατά της σχολικής και ρατσιστικής βίας, ενεργοποιεί εκ νέου το υπουργείο Παιδείας

Παρατηρητήριο κατά της σχολικής και ρατσιστικής βίας, ενεργοποιεί εκ νέου το υπουργείο Παιδείας

bullying-escolar-autismoΤο Παρατηρητήριο κατά της σχολικής βίας και ιδιαίτερα της ρατσιστικής βίας ενεργοποιεί εκ νέου το υπουργείο Παιδείας, τονίζει σε συνέντευξή του στη διαδικτυακή τηλεόραση του ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υφυπουργός Παιδείας, Συμεών Κεδίκογλου.

"Σε κάθε περιφέρεια θα υπάρχει ένας συντονιστής του προγράμματος, και σε κάθε σχολείο ένας καθηγητής θα είναι αυτός που θα ξέρει τα θέματα της σχολικής βίας και θα μπορεί ο κάθε μαθητής να απευθυνθεί" σημειώνει ο υφυπουργός Παιδείας.

Προσθέτει μάλιστα ότι "παράλληλα θα ενεργοποιήσουμε δράσεις κατά της σχολικής βίας και μέσα από το διαδίκτυο". Ο κ. Κεδίκογλου σημείωσε ακόμη ότι θα εφαρμοστεί σε όλα τα σχολεία το πρόγραμμα "Ευ Ζην" σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας. "Ειδικοί επιστήμονες και γιατροί θα μετρούν τη φυσική κατάσταση των παιδιών, το βάρος τους, κλπ και όλα τα στοιχεία θα δίνονται στους γονείς ώστε να μπορούν να γνωρίζουν αν τα παιδιά τους έχουν πρόβλημα παχυσαρκίας κλπ.

Ο υφυπουργός Παιδείας τόνισε επίσης ότι με τροπολογία που σύντομα θα κατατεθεί στη Βουλή θα καθιερωθεί το ατομικό βιβλιάριο υγείας του μαθητή. "Μέχρι τώρα οι γονείς ήταν αναγκασμένοι να πληρώνουν σε δύο και τρεις γιατρούς για να πάρουν τα απαιτούμενα πιστοποιητικά υγείας για τα παιδιά τους πράγμα που εν μέσω κρίσης ήταν ιδιαίτερα δαπανηρό. Τώρα δεν θα υπάρχει πλέον αυτή η ανάγκη του εξειδικευμένου γιατρού, αλλά θα μπορούν οι γονείς να πηγαίνουν τα παιδιά στον οικογενειακό γιατρό και μόνο αν υπάρχει λόγος θα πηγαίνει σε εξειδικευμένο γιατρό".


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter