Παρέμβαση του εισαγγελέα για το θάνατο νεογέννητου βρέφους Αγγλίδας τουρίστριας στην Κω

woman-giving-birth-in-hospitalΤην παρέμβαση του Εισαγγελέα έχει προκαλέσει θάνατος νεογέννητου βρέφους έπειτα από πρόωρο τοκετό (8 μηνών κύησης) Αγγλίδας τουρίστριας στο Νοσοκομείο Κω. Σύμφωνα με τη Dimokratiki.gr το θέμα παίρνει όμως άλλες διαστάσεις καθώς υπάρχουν αλληλοκαταγγελίες ανάμεσα στο Νοσοκομείο και εταιρεία τουριστοϊατρικής. Από την εταιρεία τουριστοϊατρικής προσκομίστηκε ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ υπογεγραμμένη από την Αγγλίδα τουρίστρια δύο μέρες μετά τον θάνατο του παιδιού της, η οποία δηλώνει ότι δεν έχει κανένα παράπονο από τον συγκεκριμένο ιατρό της εταιρείας (τουριστοϊατρικής) που την εξέτασε. Συν το ενημερωτικό δελτίο ασθενών από την μαιευτική κλινική του Νοσοκομείου με ημερομηνία 11/6 όπου αναφέρεται η διάγνωση, οι εξετάσεις και η καισαρική τομή(ΚΤ) που έγινε στις 9/6 ώρα 20:40, αλλά δεν αναφέρονται οι ώρες εξέτασης, όπως επίσης ότι εκλήθη το ΕΚΑΒ και ότι το βρέφος (βάρους 1.745γρ) τελικά κατέληξε.

Το χρονικό της υπόθεσης

Η Αγγλίδα τουρίστρια στην καταγγελία της έχει στραφεί κατά του Νοσοκομείου Κω, επισημαίνοντας ότι εισήχθη στις 8/6/15 , 4 η ώρα το απόγευμα και η εξέταση της από ιατρό του Νοσοκομείου έγινε 25 ώρες αργότερα (9/6/15, 5 η ώρα το απόγευμα), ενώ το άτυχο βρέφος επιχειρήθηκε να διακομισθεί στην Αθήνα μέσω ΕΚΑΒ αργά τη νύχτα της ίδιας μέρας, αλλά τελικά κατέληξε στη διαδρομή. H Αγγλίδα μητέρα του άτυχου βρέφους φέρεται να άλλαξε (για άγνωστους λόγους) την αρχική κατάθεση της στις 9/6/15 μόλις κλήθηκε έπειτα από καταγγελία η Αστυνομία στο Νοσοκομείο και επιλήφθηκε της υπόθεσης, η οποία είναι η παρακάτω: (επιρρίπτει ευθύνες στον συγκεκριμένο γιατρό της εταιρείας τουριστοϊατρικής ότι της ζήτησε να μπει στο ασθενοφόρο της εταιρείας όπου και της έκανε κολπική εξέταση, μέσα στο ασθενοφόρο λέγοντας της ότι δεν χρειάζεται να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Στην συνέχεια λέει ότι έπειτα από 6 ώρες (την ίδια μέρα 8/6) καθώς διαπίστωσε αιμορραγία ζήτησε από τη ρεσεψιόν να καλέσει εκ νέου το ασθενοφόρο (κάλεσαν εκ νέου την ίδια εταιρεία) και εξετάστηκε εκ νέου ενδοκολπικά στο δωμάτιο του ξενοδοχείου από τον ίδιο γιατρό, ο οποίος και της είπε ότι έπρεπε να την μεταφέρουν στο νοσοκομείο). Εκεί πληροφορήθηκε -όπως αναφέρει- ότι ο άνθρωπος που την εξέτασε δεν ήταν γυναικολόγος… Κλείνοντας λέει ότι επιφυλάσσεται να διεκδικήσει τα δικαιώματά της με οποιαδήποτε νομική ενέργεια που θα ακολουθήσει.
Τώρα τι μεσολάβησε και άλλαξε την κατάθεσή της δύο ημέρες μετά (και στρέφεται κατά του νοσοκομείου) όπως αναφέρουν οι πρώτοι καταγγέλοντες δεν γνωρίζει κανείς.