Πάρκο Αλληλεγγύης: Eγκαινιάστηκε ο νέος χώρος άθλησης και ψυχαγωγίας των παιδιών στο Ίλιον

2BAECF6EDFDA42A4993AEBA7B513E2F3Οι χώροι ελεύθερου πρασίνου αποτελούν όνειρο θερινής νυκτός καθώς τα αστικά κέντρα «βουλιάζουν» υπό το βάρος των πολυκατοικιών και τα ελάχιστα τετραγωνικά πρασίνου είναι υποψήφια προς κτίσιμο. Παρολαυτά, κομμάτι αυτής της ζωντανής διαδικασίας που λέγεται πόλη είναι και τα παιδιά που διεκδικούν ένα ζωτικό κομμάτι χώρου για να το αξιοποιήσουν μέσα από δραστηριότητες συνειδητές κι οργανωμένες, όπως το παιχνίδι.

Από χθες, η περιοχή του Ιλίου και η Αττική γενικότερα απέκτησαν ένα νέο ξεχωριστό χώρο άθλησης και ψυχαγωγίας, το «Πάρκο Αλληλεγγύης» του Κέντρου Προστασίας του Παιδιού Αττικής «Η Μητέρα» που περιμένει όλα τα παιδιά της ευρύτερης περιοχής του Ιλίου αλλά και όλου του νομού να απολαύσουν ατελειώτες ώρες παιχνιδιού σε έναν καταπράσινο χώρο. Πρόκειται για μια ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία που ρίχνει τα τείχη και τις προκαταλήψεις περί ιδρυματισμού φέρνοντας ακόμα πιο κοντά τα παιδιά που φιλοξενούνται στον χώρο του «Μητέρα» και τα παιδιά των δημοτών, τα οποία θα μπορούν να παίζουν καθημερινά σε ένα όμορφο και ασφαλές περιβάλλον.

Το απόγευμα λοιπόν αξίζει να επισκεφθείτε με τα παιδιά το νέο πάρκο και να δείξετε και εσείς την έμπρακτη συμπαράστασή σας στην προσπάθεια του Κέντρου για ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας.

Το Κέντρο Προστασίας Παιδιού «Η μητέρα»

Το Κέντρο Προστασίας του Παιδιού Αττικής « Η μητέρα », ιδρύθηκε το 1953 και 60 χρόνια σκοπό έχει την προστασία απροστάτευτων, παραμελημένων και κακοποιημένων παιδιών και εποπτεύεται από το Υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας. Μέχρι σήμερα έχει προσφέρει τις υπηρεσίες του σε 7.000 περίπου παιδιά και έχει φροντίσει για την οικογενειακή αποκατάστασή τους, καταρχάς με την επιστροφή στη φυσική τους οικογένεια και όπου αυτό δεν είναι εφικτό, τότε, μέσω των εναλλακτικών μορφών οικογενειακής αποκατάστασης της Υιοθεσίας και της Αναδοχής. Να σημειώσουμε ότι το 2012, δαπανήσαμε 1.300.000 € περίπου για την προστασία 300 παιδιών με αναπηρία σε Ανάδοχες οικογένειες.