Αρχική Εκδηλώσεις στη Βόρεια Ελλάδα Παρουσίαση βιβλίου της Θεοδώρας Λειψιστινού στο Βαφοπούλειο (29/4)

Παρουσίαση βιβλίου της Θεοδώρας Λειψιστινού στο Βαφοπούλειο (29/4)

ΠέλκαΠαρουσίαση του ιστορικού - λαογραφικού βιβλίου «Πέλκα - Κάστρα και Μονολιθικά μνημεία της Άνω Μακεδονίας» της Θεοδώρας Λειψιστινού, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 29 Απριλίου 2014 και ώρα 20:00, στην Αίθουσα Θεάτρου του Βαφοπουλείου Πνευματικού Κέντρου.

Ομιλητές: Βούγιας Σπύρος, Καθηγητής Α.Π.Θ. / Κοντοζαμάνης Ηλίας, Πρ. Εφετών Διοικητ. Δικαιοσύνης / Μπακαΐμης Άρης, δάσκαλος-λαογράφος / Παπανικολάου Μίλτος, Κοσμήτορας της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ.

Συντονίζει: ο Κωστόπουλος Δημήτρης, Πρ. Συλλόγου Φίλων Β.Π.Κ.

Μουσική: από τον κλαρινίστα Τάκη Μπέτζιο.

Είσοδος ελεύθερη.

«Οχυρά σε ένα νοητό κύκλο προστάτευαν τον πληθυσμό μιας σημαντικής πόλης στην πεδιάδα της Πέλκας, που κρύβει αρχαιολογικούς θησαυρούς, που περιμένουν να αποκαλυφθούν.

Μονολιθικά μνημεία είναι ακόμα όρθια στο χωριό Πέλκα στο σημείο όπου έκλεισε ο κύκλος της περιάροσης, που αποπέμπει τις κακές επήρειες και υψώνει τείχος προστασίας γύρω από το χωριό.

Ερειπωμένοι οικισμοί, οχυρά τείχη, μονολιθικά μνημεία - μάρτυρες του παρελθόντος, αφημένα στο έλεος του χρόνου, στο έλεος της αδιαφορίας του ανθρώπου, δίνουν την τελευταία μάχη επιβίωσης και αναζητούν εναγωνίως τη συνδρομή της ιστορικής γνώσης, τη δυνατότητα επαφής με το σήμερα».

Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο
Γ. Βαφόπουλου 3, Τ.Κ. 546.46, Θεσσαλονίκη
2310. 424.132-3


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.