Αρχική Εκδηλώσεις στη Βόρεια Ελλάδα Παρουσίαση βιβλίου του Μάριου Μιχαηλίδη στην Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης (1/4)

Παρουσίαση βιβλίου του Μάριου Μιχαηλίδη στην Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης (1/4)

anakritisΗ Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης, η Εταιρία Λογοτεχνών Θεσσαλονίκης και οι Εκδόσεις Γαβριηλίδης παρουσιάζουν το βιβλίο του Μάριου Μιχαηλίδη «Ο Ανακριτής». Η εκδήλωση, που εντάσσεται στις Εαρινές Ημέρες Βιβλιοθηκών 2014, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 1 Απριλίου 2014 και ώρα 20:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Κεντρικής Δημοτικής Βιβλιοθήκης Θεσσαλονίκης.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:  Ευτυχία Αλεξάνδρα Λουκίδου, ποιήτρια και δοκιμιογράφος, ο Γιώργος Σκαμπαρδώνης, συγγραφέας-δημοσιογράφος και ο ίδιος ο συγγραφέας. Αποσπάσματα του βιβλίου θα διαβάσει ο ηθοποιός του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος Χρήστος Σιμαρδάνης.

Τον συντονισμό της εκδήλωσης έχει η Ευτυχία Αλεξάνδρα Λουκίδου.

Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.

Λίγα λόγια για το συγγραφέα:

Ο Μάριος Μιχαηλίδης γεννήθηκε στη Λευκωσία. Σπούδασε στην Αθήνα (Φιλοσοφική Σχολή) και απέκτησε μεταπτυχιακό δίπλωμα από το Πανεπιστήμιο Arkansas, ΗΠΑ.

Ποιήματά του πρωτοδημοσιεύτηκαν στη Μαθητική Εστία του Παγκυπρίου Γυμνασίου, στο λογοτεχνικό περιοδικό "Λόγος και Τέχνη", καθώς επίσης στην Ανθολογία "Νέοι Κύπριοι Ποιητές", Ρ.Ι.Κ., 1969.

Το 1970 παρουσιάστηκε σε ειδικές εκπομπές του Ρ.Ι.Κ. από τον Κώστα Σερέζη και τον Άνθο Ροδίνη. Το 1970 εξέδωσε την πρώτη του ποιητική συλλογή "Αντίκρυ στην Ανατολή". Το 1986 εκδόθηκαν "Τα ανεξίτηλα" από τις εκδόσεις Δόμος και το 2001 η συλλογή "Αναστάσιμα" (εκδ. Εκπαιδευτήρια Δούκα). Από το 1975 ζει μόνιμα στην Αθήνα και εργάζεται ως καθηγητής φιλόλογος.

H ποιητική του συλλογή "Σαν άλλοθι οι λέξεις" (Μεταίχμιο 2003), το μυθιστόρημα «Ο Οστεοφύλαξ» (Μεταίχμιο 2007) και η νουβέλα «Ο Ανακριτής)» (Γαβριηλίδης 2012)  τιμήθηκαν με Κρατικό Βραβείο του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας. Είναι μέλος της Εταιρείας Συγγραφέων.

Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης – Γραφείο Εκδηλώσεων
Αρμόδιος: κ. Κωνσταντίνος Βόγδανος
Εθνικής Αμύνης 27, 546 21 Θεσσαλονίκη
Τηλ.: 2310. 374.808   Fax.: 2310. 221.066
http://www.thessaloniki.gr


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.