Αρχική Παιδικά Εργαστήρια Παρουσιάζουμε, παίζουμε και ζωγραφίζουμε τα Χριστουγεννιάτικα έθιμα σε ένα εργαστήρι στο Ρέον (22/11)

Παρουσιάζουμε, παίζουμε και ζωγραφίζουμε τα Χριστουγεννιάτικα έθιμα σε ένα εργαστήρι στο Ρέον (22/11)

christmas-spirit-cory-greenΈνα ακόμη Χρισατουγεννιάτικο εργαστήρι περιμένει τα παιδιά αυτό το Σάββατο 22 Νοεμβρίου στο Ρέον. Τα παιδιά 5 ετών και άνω θα ανακαλύψουν τα Χριστουγεννιάτικα έθιμα μέσα από εικαστικούς πίνακες.

Κατά την βικτωριανή εποχή το έθιμο του στολισμού των χριστουγεννιάτικων δέντρων διαδόθηκε ιδιαίτερα, φτάνοντας και στην χώρα μας, με την άφιξη των Βαυαρών και του βασιλιά Όθωνα, στα μέσα περίπου του 19ου αιώνα. Το δέντρο αντικατέστησε σε μεγάλο βαθμό το ελληνικό έθιμο του στολισμού των καραβιών. Θα δούμε σχετικούς πίνακες και με τα δύο έθιμα. Θα γίνει μια μικρή αναφορά στον συμβολισμό του δέντρου και τις ‘ρίζες’ του ως εικονογραφικό σύμβολο. Γύρω από τα έργα με χριστουγεννιάτικα δέντρα, θα μιλήσουμε για τις μορφές στα έργα, χρώμα, φως, σκιά, νόημα, και πως περνάνε τα παιδιά με τις οικογένειες τους τα Χριστούγεννα , πως στολίζουν το δέντρο, κλπ. Με αφορμή τα κάλαντα, την πρωτοχρονιά, θα δούμε έργα με έθιμα πρωτοχρονιάς, όπως το σπάσιμο του ροδιού και θα κάνουμε μια σύνδεση κ με αρχαιότητα-μικρή μικρή- για να μιλήσουμε για την ιστορία του ροδιού.
Στη συνέχεια τα παιδιά θα δημιουργήσουν Χριστουγεννιάτικα Στολίδια με διάφορα υλικά, και επειδή πλησιάζουν Χριστούγεννα, θα ολοκληρώσουμε τα εργα μας με την απαραίτητη χρυσόσκονη!

Εικαστική Παρουσίαση :υπεύθυνη: δρ. Μαρία Αθανασέκου, ιστορικός Τέχνης.
Διαδραστικό κομμάτι: υπεύθυνες: κ. Μαρία Γουλετά, γυμνάστρια με ειδίκευση στη Μουσικόκινητική Αγωγη και κ. Ξανθή Ταβουλαρέα, εικαστικό Art Performer

Συμμετοχή : 10ευρώ
Απαραίτητη η κράτηση Θέσης: τηλ.: 210 6096046
mail: info@reon.gr

Θεατρικό Καλλιτεχνικό Εργαστήρι Ρέον
Αβέρωφ 20, Νέα Ιωνία (στο σταθμό του Ηλεκτρικού "Περισσός")
210 6096046


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.