Αρχική InfoTeens Sports Πάρτε τα ποδήλατά σας και ετοιμαστείτε για ποδηλατάδα στα αγάλματα της Αθήνας παρέα με τους Atenistas (7/12)

Πάρτε τα ποδήλατά σας και ετοιμαστείτε για ποδηλατάδα στα αγάλματα της Αθήνας παρέα με τους Atenistas (7/12)

podilatadaΜια κυριακάτικη περιήγηση με άξονα αγάλματα της Αθήνας από την atenistasBike είναι η πρό(σ)κληση για αυτή την βδομάδα από τους αγαπημένους ακτιβιστές των Atenistas.

Η Αθήνα, μια τεράστια πόλη, πολλές φορές άγνωστη στους περισσότερους κατοίκους της . Σημεία της πόλης που κάθε μέρα τα διαβαίνουμε και τα προσπερνάμε χωρίς να σταθούμε να τα παρατηρήσουμε. Όπως τα αγάλματα, πλάκες, στήλες, όλα αυτά βγαλμένα από την ιστορία και την τέχνη ενός πολιτισμού που δημιούργησε σε αυτή την πόλη.

1368975888-6th-annual-nationwide-bicycle-protest-ride-in-athens_2068397

Έτσι λοιπόν, αυτήν την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου, με μέσο τα ποδήλατα μας σε μια κυκλική διαδρομή 15 χιλιομέτρων που αγκαλιάζει το κέντρο, βολτάρουμε και γνωρίζουμε σπουδαία αγάλματα της πόλης. Ξεκινάμε από την πλατεία Βικτωρίας, ανηφορίζουμε προς το Σύνταγμα έχοντας σταματήσει μπροστά από ποιητές, λογοτέχνες, πολιτικούς, φιλοσόφους, στρατηγούς και...θεούς.Κατηφορίζουμε προς το Kαλλιμάρμαρο, περνάμε εξω από το Ηρώδειο καταλήγοντας σε Θησείο, Γκάζι και Μεταξουργείο με κατάληξη την Ομόνοια.

Μια μεγάλη ποδηλατάδα στους δρόμους της πόλης μας που κρύβει μέσα της 170 χρόνια αθηναϊκής αλλά και παγκόσμιας ιστορίας. Σε κάθε στάση θα γίνεται μια μικρή παρουσίαση του αγάλματος, του προσώπου που απεικονίζει καθώς και του καλλιτέχνη που το φιλοτέχνησε. Μια διαφορετική ποδηλατοβόλτα δηλαδή, βολτάρεις και γνωρίζεις την πόλη σου!

1304907246-nationwide-bicycle-protest-ride-in-athens--part-1_684031
Ραντεβού την Κυριακή 07/12/2014 στην Πλ. Βικτωρίας στις 11.00 το πρωί (διάρκεια βόλτας: 3 περίπου ώρες)


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.