Πάρτι σε ανοιχτό χώρο: 5 πρωτότυπες ιδέες για αξέχαστα παιδικά γενέθλια  

Τα γενέθλια του μικρού σας πλησιάζουν και εσείς προσπαθείτε να σκεφτείτε – για ακόμα μια χρονιά – έναν πρωτότυπο τρόπο για να γιορτάσετε μια από τις πιο ευτυχισμένες μέρες της ζωής του.

Αν έχετε ήδη οργανώσει πολλά πάρτι στο σπίτι και σε κλειστούς χώρους, δεν χρειάζεται να μείνετε μέσα και φέτος. Τώρα που ο καιρός άνοιξε και το καλοκαίρι πλησιάζει μπορείτε να οργανώσετε το πάρτι σας σε έναν ανοιχτό χώρο με δραστηριότητες που θα ευχαριστήσουν και θα διασκεδάσουν πολύ τα παιδιά, ενώ θα γλιτώσουν εσάς από το μαγείρεμα, το στολισμό και το …after party καθάρισμα.

Ας δούμε, λοιπόν, μερικές εναλλακτικές προτάσεις για παιδικά πάρτι γενεθλίων σε ανοιχτούς χώρους, οι οποίες σίγουρα θα ενθουσιάσουν το παιδί και τους φίλους του, αλλά και εσάς τους ίδιους.

Adventure Park, Μαλακάσα

Ένα πανέμορφο πάρκο όπου όλες οι δραστηριότητες εξασφαλίζουν την απόλυτη εκτόνωση και διασκέδαση στους μικρότερους επισκέπτες αλλά και σε τολμηρούς γονείς!

Στο Adventure Park μικροί και μεγάλοι θα εκτονωθούν ανάμεσα σε πεύκα, φυλλωσιές, δέντρα και μυρωδάτα λουλούδια και σε δραστηριότητες που ταιριάζουν σε κάθε ηλικία.

Χάρη στις σημάνσεις του πάρκου θα σας είναι πολύ εύκολο να ξεχωρίσετε ποιες δραστηριότητες ταιριάζουν στα παιδιά σας, καθώς ανάλογα με τον βαθμό δυσκολίας χωρίζονται στις εξής ομάδες: σκιουράκια για παιδιά 3-7 ετών, αλεπούδες για παιδιά από 7-11 ετών, λύκοι για παιδιά από 11-14 ετών και αετοί για παιδιά από 14 και άνω.

Το μόνο που θα χρειαστεί να φέρετε μαζί σας είναι φαγητό γιατί δεν υπάρχει κάποιο σημείο πώλησης στον χώρο και να φοράτε άνετα ρούχα και παπούτσια. Να θυμάστε, ότι οι δραστηριότητες τελειώνουν με την δύση του ηλίου και για ηλικίες κάτω των 7 ετών, τα παιδιά θα πρέπει να συνοδεύονται από κάποιον ενήλικα!

Οι τιμές διαφέρουν ανάλογα με την ηλικία των παιδιών και τις δραστηριότητες που θα επιλέξετε.

Πληροφορίες:

Ωράριο Λειτουργίας:

Θερινή σεζόν (έναρξη 20 Μαΐου): Όλες τις ημέρες από τις 10 π.μ. έως την δύση του ηλίου. Χειμερινή σεζόν (έναρξη 15 Σεπτεμβρίου): Τετάρτη έως Κυριακή 10 πμ έως την δύση του ηλίου.

Διεύθυνση – Επικοινωνία:

Επαρχιακή οδός Μαλακάσας – Μαρκόπουλου, Μαλακάσα

Τηλ.: 22950 98335

Site: www.adventure-park.gr

Facebook: Adventure Park

Αθλητικό Πάρκο Πάρνηθας

Παιδικά Πάρτι

Ο παιδότοπος «Βουνό» προσφέρει διασκέδαση σε ένα  ειδυλλιακό περιβάλλον μέσα στη φύση. Εκεί μπορούν και οι γονείς να πιουν τον καφέ τους σε εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο με τραπέζια απολαμβάνοντας το πανέμορφο φυσικό τοπίο, ενώ οι πιο δραστήριοι έχουν τη δυνατότητα να πάρουν μέρος σε αθλήματα ή παιχνίδια με τα παιδιά τους ή με άλλους γονείς, διασκεδάζοντας πραγματικά και αξιοποιώντας ποιοτικά το χρόνο τους.

Το Πάρτυ Παιδότοπου χωρίζεται σε δύο ενότητες:

Στην πρώτη ενότητα τα παιδιά, υπό την επίβλεψη ψυχαγωγού, δραστηριοποιούνται ελέυθερα και οργανωμένα στο χώρο του εσωτερικού παιδότοπου με πατινοδρομίες, μουσικοκινητικά παιχνίδια, χορό με φωτορυθμικά. Στο χρονικό αυτό διάστημα τα παιδιά θα σβήσουν την τούρτα και θα φάνε το φαγητό τους.

Στη δεύτερη ενότητα τα παιδιά πάντα υπό την εποπτεία έμπειρου προσωπικού θα παίξουν στα «εξωγήινα» ποδηλατάκια, θα χοροπηδήσουν στο τραμπολίνο, θα κάνουν μανούβρες με τα συγκρουόμενα αυτοκινητάκια, θα ανέβουν στο τρενάκι και στα αλογάκια (καρουσέλ) και θα ξεφαντώσουν στα κανονάκια.

Ο χώρος προσφέρει φαγητό και χυμό για τα παιδιά, μουσική, στολισμό, μπαλονοκατασκευές, προσκλήσεις και φωτογραφικό κολάζ!

Οι τιμές εξαρτώνται από την ημέρα που θα διεξαχθεί το πάρτι σας και ποικίλλουν ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών που θα λάβουν μέρος στο πάρτι.

Δείτε αναλυτικά τις τιμές εδώ.

Fun Teen Party

Για τα λίγο μεγαλύτερα παιδιά το Αθλητικό Πάρκο Πάρνηθας σημαίνει διασκέδαση, γέλιο, ξεφάντωμα.

Με δραστηριότητες, όπως επιτραπέζιο χόκει, τραμπολίνο, συγκρουμένα, air shooting, παιχνίδι με βελάκια (darts), πατινοδρομίες, βόλλεϋ, μπάσκετ και πόσα άλλα παιχνίδια, σίγουρα τα εφηβάκια σας θα ξετρελαθούν.

To πάρτι που θα οργανώσετε στο Αθλητικό Κέντρο Πάρνηθας θα περιλαμβάνει φαγητό και χυμό για τα παιδιά, μουσική, στολισμό, φωτογραφίες.

Οι τιμές εξαρτώνται από την ημέρα που θα διεξαχθεί το πάρτι σας και ποικίλλουν ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών που θα λάβουν μέρος στο πάρτι.

Δείτε αναλυτικά τις τιμές εδώ.

Πληροφορίες:

Διεύθυνση – Επικοινωνία:

Άνω Λιόσια –  Φυλή

Τηλ.: 210 2486000 | 6944 734 894 | 6944 783 858

Site: www.parnitha.gr

Facebook: Αθλητικό Πάρκο Πάρνηθας

Paintballers, Μαρούσι

Μια δραστηριότητα που θα ξετρελάνει και τους γονείς. Εξασκείστε τις ικανότητές σας στο σημάδι, φορέστε τα πιο άνετα ρούχα σας και ξεκινήστε!

Με δύο πίστες που καλύπτουν τις απαιτήσεις όλων, ο χώρος ενδείκνυται για πάρτι γεμάτα ενέργεια και γέλιο. Πριν ξεκινήσει το πάρτι σας θα ενημερωθείτε για τους κανόνες ασφαλείας, ενώ καθ’ όλη την διάρκεια του πάρτι έμπειροι διαιτητές θα σας καθοδηγούν. Φορέστε τα σκουρόχρωμα παλιά σας ρούχα και παπούτσια και να έχετε μαζί σας μία πετσέτα για να σκουπίζετε την μάσκα σας από το χρώμα.

Για τα παιδιά από 7 μέχρι 14 ετών διατίθενται όπλα, πολύ ελαφρύτερα από τα κοινά με αποτέλεσμα να μπορούν να τα σηκώνουν τα παιδιά πολύ εύκολα και να μετακινούνται μέσα στην πιστά με άνεση και ασφάλεια χωρίς να είναι αναγκασμένα να μένουν στάσιμα σε κάποιο εμπόδιο. Αυτά τα όπλα δέχονται ειδικές χρωμόσφαιρες μικρότερου διαμετρήματος από τις κοινές, έτσι ώστε να μην πονούν τα παιδιά και να περνούν όσο καλύτερα γίνεται.

Το πάρτι σας θα διαρκέσει 3 ώρες, ενώ στον χώρο διατίθεται κλιματιζόμενη αίθουσα με μουσική και τηλεόραση για τα παιδιά και τους φίλους τους, ενώ δεν χρειάζεται να ανησυχήσετε για το φαγητό και το ποτό τους, καθώς μπορείτε να τα παραγγείλετε ακόμα και λίγο πριν τελειώσει το παιχνίδι σας. Ή, αν το θέλετε, έχετε τη δυνατότητα να έχετε μαζί σας σνακ (όχι τσιπς και αναψυκτικά σε ποτήρια) για τα μικρά σας.

Οι τιμές εξαρτώνται από τον εξοπλισμό (αν έχετε δικό σας, τότε μειώνονται) και από τον αριθμό των ατόμων.

Πληροφορίες:

Ωράριο Λειτουργίας:

Πρωί και απόγευμα (μόνο με ραντεβού)

Διεύθυνση – Επικοινωνία:

Παπαδιαμάντη 21, Μαρούσι

Τηλ.: 2106179912 | 6986085580

Site: www.paintballers.gr

Facebook: Paintballers Marousi

Karting Center, Άγιος Κοσμάς

Μετατρέψτε τα γενέθλια των παιδιών σας σε μία αξέχαστη εμπειρία! Το πάρτι στα καρτ θα ενθουσιάσει τα παιδιά καθώς θα έχουν την ευκαιρία να διασκεδάσουν με τους φίλους τους οδηγώντας μικρά αυτοκίνητα δίπλα στη θάλασσα.

Προϋπόθεση για την διεξαγωγή του πάρτι στο Karting Center, είναι τα παιδιά να είναι έχουν ύψος πάνω από 1,45 εκ., δηλαδή να είναι πάνω από 10 ετών, ώστε να μπορούν να οδηγήσουν μόνα το καρτ.

Ο χώρος διαθέτει καφετέρεια και συνεργάζεται με εταιρεία κέιτερινγκ για το φαγητό των παιδιών, ενώ υπάρχει πάντα στον χώρο άτομο από το εξειδικευμένο προσωπικό που βοηθά και καθοδηγεί τους μικρούς οδηγούς.

Οι τιμές και η ώρα οδήγησης ποικίλλει ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών και ξεκινούν από τα 20€ / 30’ για μια ομάδα κάτω των 15 παιδιών. Αν πρόκειται στο πάρτι να υπάρχουν περισσότερα παιδιά τότε προτείνεται το πακέτο των 500€ για μία ώρα οδήγησης από όλα τα παιδιά.

Πληροφορίες:

Ωράριο:

Δευτέρα με Παρασκευή 10.00 – 00.00

Διεύθυνση – Επικοινωνία:

Λεωφόρος Ποσειδώνος 26, Ελληνικό

Τηλ.: 6944655274

Site: www.kartingcenter.gr

Facebook: Galazio Go kart

Surviror parties

Η “τρέλα” των τελευταίων ετών κατακλύζει και τα παιδικά πάρτι. Τα παιδιά μας γίνονται Survivors και διασκεδάζουν με ιδιαίτερες και πρωτότυπες δοκιμασίες, τις οποίες είτε μπορείτε να ετοιμάσετε μόνοι σας είτε να απευθυνθείτε σε συγκεκριμένες ομάδες διοργάνωσης παιδικών πάρτι.

Μερικά από τα παιχνίδια που συμπεριλαμβάνονται στα Survivor parties είναι:

  • Τσουβαλοδρομίες
  • Σκυταλοδρομίες
  • Αγώνες και περάσματα με εμπόδια
  • Περάσματα από τούνελ
  • Παιχνίδια με μπάλες, με μαντήλια, με σχοινιά
  • Παιχνίδια ετοιμότητας, ταχύτητας, ευστοχίας
  • Παιχνίδια στόχων

Εσείς πρέπει να βρείτε τον χώρο, όπου θα γίνει το πάρτι και ο οποίος πρέπει να είναι μεγάλος, ανοιχτός και με επίπεδο έδαφος, για την μεγαλύτερη ασφάλεια των παιδιών σας. Επίσης, να οργανώσετε το θέμα του φαγητού και των αναψυκτικών ή χυμών και να έχετε ενημερώσει τα παιδιά να φορέσουν τα παλιά τους ρούχα.

Αν δεν θέλετε να αναλάβετε μόνοι σας όλη την διοργάνωση, τότε απευθυνθείτε στις παρακάτω ομάδες διοργάνωσης πάρτι: