Αρχική Εκδηλώσεις στη Βόρεια Ελλάδα «Πάρτυ στο σκοτάδι»: Χορέψτε με τα μάτια της ψυχής στη Θεσσαλονίκη (26/4)

«Πάρτυ στο σκοτάδι»: Χορέψτε με τα μάτια της ψυχής στη Θεσσαλονίκη (26/4)

Poster-PartySkotadi«Πάρτυ στο σκοτάδι» διοργανώνουν το Σάββατο 26 Απριλίου 2014 και ώρα 20:00, στο «Block 33» (26ης Οκτωβρίου 33), η Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Αναπηρία Σήμερα» και η Θεσσαλονίκη – Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014.

Στόχος της πρωτότυπης αυτής δράσης είναι η ευαισθητοποίηση των νέων σε σχέση με τα προβλήματα όρασης, καθώς και άλλα ζητήματα που βιώνουν στην καθημερινότητά τους τα άτομα με ειδικές ανάγκες.
Στερούμενοι για λίγες ώρες τη δυνατότητα να δουν, οι συμμετέχοντες θα βρεθούν σε έναν χώρο γεμάτο δυνατή μουσική, όπου, λόγω της έντασής της, δεν θα μπορούν να επικοινωνήσουν με τα άτομα γύρω τους.

Μοναδική τους διέξοδος θα αποτελούν η κίνηση και ο χορός, σε μία βιωματική διαδικασία κατανόησης της δύσκολης καθημερινότητας ενός τυφλού. Μέσα στο απόλυτο σκοτάδι, θα κληθούν να μάθουν να αποδέχονται τους άλλους, να τους εμπιστεύονται και να επικοινωνούν μαζί τους με εναλλακτικούς τρόπους, καθώς δεν θα μπορούν να αντικρύσουν τα πρόσωπά τους.

Ο τίτλος της εκδήλωσης προέρχεται από την ομώνυμη ταινία του Λανς φον Τρίερ, στην οποία η τυφλή πρωταγωνίστρια αγωνίζεται ενάντια στη σκληρή πραγματικότητα, χωρίς να αποκαλύπτει την κατάστασή της σε κανέναν. Εμπνευσμένοι από το κινηματογραφικό αυτό έργο, τα μέλη της οργάνωσης «Αναπηρία Σήμερα» επιχειρούν με το πάρτυ τους να δώσουν την ευκαιρία σε 700 έως 1000 άτομα να κατανοήσουν τη θέση ενός τυφλού.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.