Αρχική Πασχαλινά Πασχαλινά καλαθάκια από τα χεράκια μας

Πασχαλινά καλαθάκια από τα χεράκια μας

33 Πού θα βάλετε τα αυγά που βάψετε φέτος; Μα φυσικά στα πολύχρωμα πασχαλινά καλαθάκια που θα φτιάξετε μαζί με τα παιδιά!

Υλικά:

1 πλαστικό δοχείο από βούτυρο
κόλλα ατλακόλ διάφανη
διακοσμητικές χαρτοπετσέτες με πασχαλινές φιγούρες
σύρμα δεσίματος
κορδέλες
σκοινί

Αλείφουμε την εξωτερική επιφάνεια του δοχείου με κόλλα ατλακόλ. Χωρίζουμε από τις χαρτοπετσέτες το επάνω φύλλο πού έχει τη στάμπα. Με αυτό το φύλλο τυλίγουμε προσεκτικά το δοχείο μας. Είναι καλύτερα να το αφήσουμε πρώτα να στεγνώσει και μετά να περάσουμε επάνω από την κολλημένη πλέον χαρτοπετσέτα άλλη μια στρώση ατλακόλ και να αφήσουμε ξανά να στεγνώσει. Αν είμαστε αρκετά προσεχτικοί ώστε να μη σκιστεί η χρτοπετσέτα μπορούμε να αλείψουμε αμέσως και την εξωτερική στρώση της ατλακόλ. Η εξωτερική αυτή στρώση κάνει το περιτύλιγμα να είναι πιο σκληρό, πιο σταθερό, καλύτερα κολλημένο και πιο γυαλιστερό. Αφήνουμε να στεγνώσει καλά το καλαθάκι. Στο μεταξύ με το σκοινί πλέκουμε μια πλεξίδα για να κάνουμε χερούλια. Στο τέλος περνάμε μέσα απο την πλεξίδα το σύρμα ώστε να μπορεί να είναι πιο σταθερό στο σχήμα της αψίδας. Κολλάμε το χερούλι που σχηματίσαμε στο καλαθάκι μας (μπορούμε να το κάνουμε και με συρραπτικό αυτό). Χρησιμοποιούμε κορδέλες για να στολίσουμε με φιόγκους το καλαθάκι μας. Μέσα στο καλαθάκι βάζουμε λίγο χορταράκι και τα αυγουλάκια μας.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.