Αρχική Πασχαλινά Πασχαλινές κατασκευές: Φτιάχνουμε κεράκια με το κέλυφος αυγών

Πασχαλινές κατασκευές: Φτιάχνουμε κεράκια με το κέλυφος αυγών

ca

Σήμερα, θα χρησιμοποιήσουμε πολύ ευχάριστα και δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο μας, φτιάχνοντας πανέμορφα, χρωματιστά, πρωτότυπα κεράκια.

Παίρνουμε μια καρτέλα με αυγά και φυσικά χρησιμοποιούμε όσα από αυτά θέλουμε. Για αρχή μπορούμε να κάνουμε τη διαδικασία με ένα μόνο και, αν μας πετύχει ή καλύτερα,  αν δούμε πώς λειτουργεί και πόσο εύκολο είναι μπορούμε να ασχοληθούμε και να φτιάξουμε πολύ περισσότερα ανοιξιάτικα κεράκια.

Τρυπάμε όσα αυγά θα χρησιμοποιήσουμε με μια βελόνα στην κορυφή και στη συνέχεια εύκολα σπάμε το κέλυφος γύρω γύρω τόσο ώστε να μείνουν περίπου τα 3/4 του κέλυφους ανέπαφα. Αδειάζουμε το περιεχόμενο του αυγού (θα φτιάξετε με αυτό μια υπέροχη ομελέτα). Προσέξτε μόνο ώστε το άνοιγμα να είναι αρκετά μεγάλο ώστε να μην εγκλωβίζεται ο καπνός όταν το κεράκι θα είναι αναμμένο.

Και τώρα φτάνει η στιγμή που θα χρωματίσουμε τα αυγουλάκια μας. Εδώ χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή γιατί τα κελύφη των αυγών είναι εξαιρετικά ευαίσθητα. Διαλύουμε τις μπογιές μας, φυτικές κατά προτίμηση και σε όμορφα παστέλ χρώματα, σε δοχεία και βουτάμε κάθε αυγό μέχρι να πάρει χρώμα, 2-3 φορές. Το εκπληκτικό με αυτόν τον τρόπο βαψίματος είναι το υπέροχο, λίγο πιο σκούρο χρώμα, που αποκτά το κέλυφος στο εσωτερικό του μέρος.

candles

Σε ένα κανατάκι ζεσταίνετε τριμμένο κερί ή φυσικό μελισσοκέρι (μπορείτε να ρίξετε μερικές σταγόνες αιθέριου ελαίου με άρωμα της προτίμησής σας). Πριν το κερί μας υγροποιηθεί, ρίχνουμε μια μεγάλη κουταλιά στο κέλυφος και στερεώνουμε τις βάσεις των φιτιλιών μας μέσα σε κάθε κέλυφος. Στη συνέχεια ρίχνουμε το υπόλοιπο κερί μέσα στα κελύφη, γεμίζοντας περίπου ως τη μέση ή λίγο παραπάνω.

Πώς θα τα κάνετε διακοσμητικά στοιχεία του σπιτιού; Είτε θα τα στολίσετε όλα μέσα στην καρτέλα των αυγών ή σε ωραίες αυγοθήκες.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.