Πατατοκεφτεδάκια

sweet-potato-turkey-meatballs-1-4Όταν κάνει ζέστη θέλουμε light φαγητά χωρίς όμως να στερούνται γεύσης. Ελάτε λοιπόν να φάμε αγαπημένα πατατοκεφτεδάκια!

Υλικά:

1 ½ κ. βρασμένες πατάτες με την φλούδα τους
1 φλ. φέτα τριμμένη
2-3 κ.σ. αλεύρι
2 αβγά
2 κ.γ. φρέσκια ρίγανη
ελάχιστο μοσχοκάρυδο τριμμένο
αλάτι
πιπέρι
¼ φλ. ελαιόλαδο
¾ ηλιέλαιο

Εκτέλεση:

Βράζουμε τις πατάτες, σε αλατισμένο νερό, με την φλούδα τους. Τις ξεφλουδίζουμε αμέσως μόλις τις βγάλουμε από την φωτιά. Όσο είναι ακόμη ζεστές τις βάζουμε σε μπολ και τις λιώνουμε με ένα πηρούνι. Τις ανακατεύουμε καλά με λίγο μοσχοκάρυδο που ταιριάζει άψογα με την γεύση της πατάτας. Προσθέτουμε φρέσκα μυρωδικά (φρέσκια ρίγανη ή φρέσκο θυμάρι). Αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε δύο αβγά. Αν δούμε ότι το μίγμα μας δεν είναι αρκετά πηχτό προσθέτουμε λίγο αλεύρι. Όταν η ζύμη μας γίνει ομοιόμορφη, πλάθουμε κεφτεδάκια.

Ρίχνουμε σε ένα τηγάνι ¼ φλ. ελαιόλαδο και ¾ φλ. ηλιέλαιο για πιο ελαφριά γεύση. Τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια. Προσέχουμε να μην τα τρυπήσουμε με το πηρούνι γιατί θα διαλυθούν. Τα τοποθετούμε σε πιάτο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Οι πατατοκεφτέδες “αρπάζουν” εύκολα και πρέπει να είμαστε εκεί, να τους γυρίσουμε και να τους βγάλουμε μόλις πάρουν ένα ωραίο, χρυσαφένιο χρώμα. Πασπαλίζουμε με ρίγανη και σερβίρουμε με φύλλα δυόσμου.