Πατέρας μπαίνει στον μαγνητικό τομογράφο μαζί με την 2,5χρονη κόρη του: Η συγκλονιστική φωτογραφία της ημέρας

Τις τελευταίες ώρες το γύρο του διαδικτύου κάνει μια συγκλονιστική φωτογραφία που λόγω της σημερινής Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Παιδικού Καρκίνου έχει εισπράξει πλήθος σχολίων και κοινοποιήσεων.

Η φωτογραφία δείχνει τη στιγμή που ένας μπαμπάς μπαίνει μαζί με την μόλις  2,5 ετών κορούλα στον μαγνητικό τομογράφο για να την κρατήσει το χεράκι και να μην φοβάται όσο διαρκεί ο απαραίτητος έλεγχος για την υγεία της.

Πρόκειται για ένα συγκλονιστικό φωτογραφικό απόσπασμα από το νοσοκομείο Ichilov στο Τελ Αβίβ του Ισραήλ.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο επικεφαλής της παιδιατρικής κλινικής του νοσοκομείου Dr. Liat Ben Sira, «Στη μαγνητική δεν πρέπει να κινείται κανείς, οπότε στα παιδιά έως 7 ετών συνήθως κάνουμε αναισθησία. Ο στόχος είναι πάντα να μην τα βάζουμε σε κίνδυνο και αν δίνουμε προτεραιότητα στα παιδιά που χρειάζονται απεικόνιση με μαγνητική που δεν έχει ακτινοβολία, έναντι της αξονικής. Πλέον για πρώτη φορά, επιτρέψαμε σε ένα 2μιση ετών παιδί να μπει στο μαγνητικό τομογράφο στην αγκαλιά του μπαμπά της, προκειμένου να μη λάβει αναισθησία, αλλά και να μην κουνιέται. Με τον τρόπο αυτό γλυτώσαμε από πολύ χρόνο και η εξέταση έγινε πολύ πιο εύκολα».

Ο δε μπαμπάς της, Itai Bitan, είπε: «Ήθελα η κόρη μου να είναι ήρεμη, να μην αγχωθεί. Κρατούσα τα χέρια της, τη χάιδευα και της μιλούσα. Τουλάχιστον κατάφερα να μη χρειαστεί αναισθησία. Για εμένα αυτό δεν είναι κάτι ηρωικό, μα το πιο βασικό πράγμα που μπορεί να κάνει ένα μπαμπάς για την κόρη του…»